Wilma & Louise

Ett kärt återseende i The Lobby

I vintras hade vi härliga handdukar och yoga-mattor från Wilma & Louise hos oss i The Lobby. Nu när sommaren är här får vi även bekanta oss med en hel del nyheter.

Men först en återblick...

Efter 19 år som anställd inom Bank och Finans har jag, Louise Härntoft, äntligen startat mitt eget företag och varumärket Wilma & Louise! Allt började med en båtsemester där vi saknade läckra och annorlunda handdukar. Tanken på att göra egna fick växa under sommaren och förra hösten började jakten på design, leverantörer och inte minst valet av produkter att tillverka.

Idén är att det finns utrymme för ”livsstilsprodukter” av hög kvalitet, i nya former och färger riktade mot moderna människor i deras aktiva liv. Våra ledord är glädje, elegans, kvalitet, design och lust – ge möjligheten till människor att sticka ut lite, vara lite unika, annorlunda och oväntade... i yogasalen... på båten... på stranden.

När mönstren var utvecklade och jag visade dem för vänner och bekanta med tanken först att de enbart skulle vara frottéhanddukar fick jag massor med uppslag på vad de mer kunde appliceras på, därav yogamattor, båtkuddar samt kuddar och filtar till soffan.

Agerar i olika nischer

Yogamattan – det är en sk ”all-in-one” matta, dvs både en yogahandduk och en yogamatta i ett. Den har en kärna av 100% biologiskt nedbrytbart naturgummi med ett lyxigt ytskikt i mikrofiber. Yogamattan får ett magiskt grepp när man blir varm och fuktig, ett grepp som bara blir bättre med tiden. När mattan är ny eller du är kall och torr kan man spraya lite vatten på den i början av passet för bättre friktion. Vattenflaska är alltid inkluderad. Främsta USP’en är bl a att den är tvättbar i maskin, 40 grader med milt tvättmedel (inget sköljmedel) och sedan låter man bara mattan hängtorka så blir det som ny samt att man inte behöver en yogahandduk på mattan för greppet är klockrent. Ett måste för värmeyoga som bikram, hot flow yoga etc.

Yogamattor för barn – exakt samma material, tjocklek, funktion och design som vuxenmattorna men i barnstorlek. 140cm långa istället för 183cm. Hur läckert är det inte att ha en likadan matta som mamma eller pappa?

Frottéhanddukar – handdukarna är jacquardvävda och tillverkade i 100% bomull i Portugal. De är lyxigt tjocka, 600gsm (gram per kvm) och finns i två beige färger samt det vi tror blir nästa års trendfärg, korall!!! De tillverkas i tre storlekar, handhandduk, badhandduk och badlakan som är extra stort att svepa om sig. USP – lyxiga, glada och annorlunda för den som vill sticka ut på stranden, vid poolen eller bara för glädjen i det egna badrummet.

Båtkuddarna – är tillverkade i 100% bomullscanvas, väldigt tåliga mot både smuts och slitage. Fyllda med 100% kapok, ett helt kilo för att vara extra lyxiga. Jämfört traditionella båtkuddar som alltid är blå eller röda står dessa för glädje, exklusivitet och hög kvalitet. Det går till och med att plocka ur kapoken och tvätta dem i maskin, helt klart en USP, dessutom flyter de. De gör sig precis lika bra utanför husbilen eller på terrassen som på båten eller klippan i solnedgången.

Kuddar och filtar – Exklusiva kuddar 50x50cm inkl innerkudde och stora plädar 130x180cm. Tillverkade i 100% ekologisk jacquardvävd bomull. Tunga och av mycket hög kvalitet. Såklart tvättbara, sköna mönster, riktigt läckra att kombinera.

Den texten och tycker den är träffande...

Den där känslan. När du har hittat något som du verkligen tycker om. Något som alla andra inte har. Vetskapen om att du inte alltid vill vara som alla andra utan lite annorlunda, unik, bara för att det är roligt och för att du kan, vill och törs. Vi älskar den känslan! Det var därför vi grundade Wilma & Louise.

Vi vill hjälpa dig att sticka ut i mängden med unik design på olika utvalda livsstilsprodukter, produkter som vi tar fram och utvecklar nu och i framtiden. Gärna med tips från dig. Ambitionen är att våra kollektioner ska andas glädje, elegans, begär, kvalitet och unik design. Finns det något du använder i ditt aktiva liv som skulle gynnas av ett gladare, snyggare och lyxigare utseende, tveka inte att tipsa oss på hej@wilmalouise.com.

 

<< Tillbaka