Vélosophy

Cykelmärket med one-for-one-löftet

Vélosophy är ett svenskt cykel- och livsstilsmärke. Vi lanserade 2016 och är det enda cykelmärket i världen med ett ”one-for-one-löfte”; där vi stödjer skolflickor i utvecklingsländer genom att donera en cykel för varje Vélosophy vi säljer.

Vi vill vara ett självklart val för alla som söker genomtänkta och estetiska cyklar och accessoarer anpassade för ett liv staden. I den strävan har vi gjort samarbeten till en del av vårt DNA. Tillsammans med några av de bästa och mest innovativa livsstilsmärkena utvecklar vi smarta, fina och meningsfulla produkter och tjänster. Sådant som gör positivt avtryck, som uppmuntrar till en aktiv livsstil och som är tillverkade med respekt för kommande generationer.

Vi må vara små men vi är ambitiösa och vi vet att vi bidrar till att utveckla vår branschen. Vi gör det genom Vélosophy’s syfte; Putting life in motion – när vi donerar en cykel för varje vi säljer. Eller låter tillverka och montera våra donationscyklar där de ska användas, till stöd för lokalt näringsliv. Vi gör det när vi samarbetar med familjeföretag i Rumänien – i tillverkning av våra accessoarer. Vi gör det när vi tillverkar våra cyklar i Frankrike, i återvunnen aluminium. Och vi gör det när vi uppmuntrar och inspirerar fler till att välja cykeln som främsta sättet att ta sig fram i stan.

"Så, Part bicycle and part philosophy, om vi ska beskriva oss med några få ord."

 

<< Tillbaka