STEFANIA ESSE

Varumärket grundades av Stefania Stroppiana 2016.

Stefania Esse gör framstående, ikoniska kreationer med fokus på stickat, kappor, kaftaner och kimonos. Stefania jobbar utifrån inspiration, inte årstider. Med hjälp av en detaljerad dekorationsmetod, broderi, gör hon kläder som är både konstnärliga och personliga.

Inspirationen hämtar hon från alla världens hörn. Både de symboliska dekorativa motiven och färgvalen är representeras av naturens kraft och variation och av den unika och stämningsfulla elegansen hos träd och växter.

Kolektionerna tillverkas i små verkstäder runt om i Italien där äkthet och forntida "savoir-faire" fortfarande är väl levande, särskilt den handgjorda broderikonsten.

"Lyx med en själ"

...är varumärkets manifest: Uppdraget är att i största möjliga mån kunna stödja tillverkning och utveckling av dessa exklusiva plagg, att de uppfyller ett hållbart och hantverkande sätt och med ambitionen att bevara olika och forntida hantverkstekniker.

Stefania Esse är ny på den svenska marknaden och har nu flyttat in i The Lobby där hon hoppas kunna få öka medvetenheten om sitt varumärke, genom bland annat exklusiva after works.

Välkommen in och skäm bort dig själv lagom till höstens intåg.

 

<< Tillbaka