PMU Second Hand

Ditt fynd förändrar liv och miljö.

Fattigdom har många ansikten. Ofta pratar vi om det materiella – men fattigdom är också att inte få gå i skolan eller kunna göra sin röst hörd.

I kamp mot fattigdom och för miljön

Miljontals människor lever i fattigdom. Det är en verklighet vi är kallade att förändra och som en del av en global kyrkorörelse bär vi på en enorm förändringskraft och kan finnas på plats även i krigshärjade områden där andra tvingas lämna. När vi krokar arm med dig och våra samarbetspartners världen över ger vi hopp och skapar förutsättningar för andra människor att möta en ljusare framtid och förverkliga sina drömmar.

PMU är de svenska pingstförsamlingarnas biståndsorganisation. Vi vill bekämpa fattigdom i alla dess former genom att samverka med människor i utsatthet. Detta gör vi både genom långsiktiga utvecklingsprojekt och humanitära insatser. PMU bildades 1965 och arbetar med ca 160 projekt i ca 35 olika länder. Genom detta är PMU en av Sveriges större bistånds- och rättighetsorganisationer med en bred folkrörelseförankring i omkring 380 församlingar, 82 000 medlemmar och 57 second hand-butiker.

PMU Second Hand Tyresö

PMU Second hand Tyresö är en av 57 butiker i Sveriges mest rikstäckande second hand-kedja. Våra PMU-butiker finns från Trelleborg till Haparanda. Urvalet av produkter vi visar på The Lobby kommer från butiken i Tyresö.

Tack vare den enorma mängd skänkta varor som återanvänds genom alla er som köper något i våra butiker så kan vi hjälpa människor i nöd och utsatthet. Men tillsammans gör vi också en betydande insats för vår miljö.
Lokalt i varje butik samarbetar vi alltid med en eller flera församlingar. Några få anställda leder arbetet men vi är helt beroende av alla de volontärer som gör en avgörande insats. Butikernas överskott går till att finansiera de projekt som PMU bedriver eller som den lokala församlingen är engagerade i.

Pingstkyrkan Tyresö

I Tyresö är det Tyresö Pingstkyrka som driver PMU Second Hand. Församlingen har varit engagerad i second hand sedan början av 1990-talet. Butikens överskott går oavkortat till hjälpinsatser runt om i världen, i långsiktiga projekt såväl som katastrofhjälp, men även till behövande i vårt närområde.

Nobels fredspris 2018

När Dr Denis Mukwege fick ta emot Nobels fredspris i december 2018 var inte det bara ett fint kvitto på det otroliga arbete han gör och har gjort för utsatta kvinnor i DR Kongo. För oss var det också ett kvitto på vilka enorma effekter det kan ge när man använder överskott från second hand-butikerna till att utbilda och bygga sjukvård på rätt sätt. PMU har varit med och stöttat Dr Denis Mukwege i många år. Dels genom att finansiera hans läkarutbildning och specialistutbildning. Vi har också varit med och finansierat bygget och driften av Panzisjukhuset där han är chefsläkare. Så fortsätt att fynda i våra second hand-butiker. Det ger otroliga resultat runt om vår värld samtidigt som du får njuta av fyndet.

<< Tillbaka