MIOO

Behovet av cykelservice ökar i takt med utvecklingen och MIOO vill gör det enkelt att vara cyklist!

Tomas Grönqvist, som tidigare startat flera framgångsrika varumärken och tjänster inom cykelbranschen, startar nu tillsammans med vänner och entreprenörer upp MIOO.

Detta är MIOO

MIOO är en prenumerationstjänst för 99 kr / månad som ger cykelservice och underhåll riktat till personer som pendlar till arbetet med cykel. Cykelpendling exploderar i världens städer och accelererar genom stadsinitiativ som nya cykelvägar och människor som vill leva hälsosammare och vara mer miljömedvetna. Behovet av cykelservice ökar i takt med utvecklingen och MIOO vill gör det enkelt att vara cyklist!

Idén till MIOO har växt fram under flera år och i samband med en önskan om att fylla behovet av enklare typer av cykelrelaterade tjänster med hög grad av tillgänglighet för cyklister.

Det som särskiljer de från andra cykelaktörer är full flexibilitet, snabbhet och tillgänglighet. Möjligheten finns att via MIOOs marknadsplattform skala upp konceptet i snabb takt, via en plattform för s k Peer 2 Peer (förmedling av tjänster mellan användare och utförare). Planerna är storslagna då de planerar att göra sina cykelrelaterade tjänster tillgänglig för människor över hela Världen!

Hub i hjärtat av City

– Varje dag under sommarhalvåret cyklar över 200.000 stockholmare till jobbet och många av dem har sin hemvist i Stockholm City. The Lobby är en perfekt hub för vår verksamhet, då den ligger i hjärtat av cykelpendligen. Därför hoppas vi kunna göra det tillgängligt för tusentals cyklister att få en fantastisk upplevelse av cykelservice, säger Tomas till The Lobby teamet.

Spännande events planeras

Utöver en lokal och smidig servicetjänst, planerar MIOO att delta och arrangera olika typer av events, meck-kurser, föreläsningar och andra aktiviteter tillsammans med olika aktörer som Älskar och Brinner för ökad cykling! Så håll utkik i Eventkalendern.

Historien bakom varumärket

Efter sex tuffa år i Italien som proffscyklist på heltid, hängde Tomas upp sin tävlingscykel på hyllan, och trodde där och då att han aldrig någonsin skulle vilja se en cykel igen. Detta var 2004.

Men efter en tid som Marknadschef för ett friskvårdsföretag kom han på sig själv att åka i en fin BMW firmabil från S:t Eriksplan till Kungsholmen, en sträcka på 300 meter, enbart för att slippa betala dagparkeringen på 2500 kr/mån. Priset han dock fick betala var kokande frustration och inre svordomar, då han istället hamnade i bilköer och tappade dyrbar tid på att leta parkeringsplatser, varje gång han skulle på möten i stan.

Året var 2007, då Tomas valde att frigöra sig bilen och köpte sig en billig, oväxlad cykel, samtidigt som han ställde bilen på heltid på kontoret. Han insåg även att andra också hade upptäckt detta ”fenomen”. Det var inte heller bara "fattiglappar eller politiskt aktiva personer" som cyklade, utan alla de som ville tjäna tid mot bilen, slippa bli sjuka i Tunnelbanan, och även få möjlighet att komma ut och röra på sig varje dag – och dessutom med lite bättre miljösamvete på köpet.

Med nyvunnen kärlek till det gamla fordonet startade han, tillsammans med sin bror och vänner, upp företag och projekt för att göra det enklare för fler att cykla i vardagen!

I år är det tio år sedan Tomas startade sitt första cykelprojekt och han brinner fortfarande lika mycket för att göra det enkelt för fler att cykla!

 

<< Tillbaka