Matilda Wendelboe

Kläder från Matilda Wendelboe gör sig bäst med en kropp i.

– Min strävan är att göra omtänksamma kläder, de ska vara sköna i flera bemärkelser, säger formgivaren Annika Matilda Wendelboe. Jag tror att vi blir bättre människor med skönhet i våra liv men också komfort. Mitt uppdrag som formgivare är att kombinera dessa två.

Avancerad konstruktion, fickor, lättskötthet och sunda material är några av effekterna av denna strävan.

Många av plaggen kan varieras och användas på flera sätt. På så sätt håller de längre och kan följa med i livets, och humörets, svängningar.

Klädmärket Matilda Wendelboe startades 2007 av formgivaren Annika Matilda Wendelboe. Uppvuxen i textilbranschen med föräldrar som hade klädfirman Saffran blev hon tidigt medveten om hållbarhet, kvalitet och närproducerat. 2010 skapade hon världens första kollektion av enbart Cradle to Cradle-certifierade material.

– Jag älskar att göra kläder men det känns inte bra att bidra till dålig konsumtion och sopberg. Min önskan är att jobba helt cirkulärt, att inte producera avfall - allt ska bli ny näring i nästasteg i kedjan, säger Annika, och fortsätter:

– Tyvärr är det en bit kvar dit, det är fortfarande knepigt att få tag i material som är producerade i sunda kretslopp. Tygerna jag använder nu är oftast ren ull, hampa eller siden. De ska hålla länge men många är inte certifierade. När jag väljer material försöker jag tänka på livslängd, transporter, vattenåtgång och bra villkor för alla som jobbar längs hela kedjan.

Alla plagg sys i Sverige. Förhoppningsvis kommer fler och fler producenter med på tåget så att det blir lättare att konsumera sunt.

Plaggen säljs i vår nätbutik och nu i The Lobby.

Välkommen!

 

<< Tillbaka