L U M I N E A

Luminea skapades med syfte att främja och bevara ett försvinnande kulturarv och tillföra skönhet i omgivningen.

Detta varumärke riktar sig till konsumenten som sätter värde på det traditionella hantverket, det unika och det hållbara.

Resan började 2015 då Seyhan Sevinc såg dessa mattor för första gången. Efter ett långt förarbete och research bestämde hon sig att tillämpa samtida design på det fantastiska traditionella hantverket av tovade ullmattor.
Eftersom Lumineas produkter är handtillverkade, från handplockad ull till färdig produkt, är aldrig en produkt lik den andra utan de är personliga och unika – ett konstverk. Vi ger även kunder möjlighet att beställa sina mattor i önskade färger och storlekar. För att garantera produktens spårbarhet finns ett unikt nummer som identifierar varje produkt som beställs.
Hantverkaren visar med stolthet upp sitt arbete genom att underteckna sitt namn på den slutliga produkten.

Hantverket "tovad ull" är en äldre vetenskap än spinning och vävning. Det är ett hantverk som har en stark plats i historien och konsten i Turkiet. Det är ett yrke som producerar unika produkter med hjälp av traditionell teknik. I nuläget utförs det endast av en handfull ateljéer och vi har valt att samarbeta med en UNESCO-hedrad hantverkare.

Vårt varumärke syftar till att bygga medvetenhet och skapa efterfrågan på hantverket tovade ullmattor, vilket ökar tillverkningen i byns/stadens ateljéer. Detta kan i sin tur bygga intresset för nästa generations hantverkare och därmed förmedla kunskap, färdighet och fortsatt ökning av efterfrågan. Detta synsätt stöds av övertygelsen om att den lokala kompetensen är av hög vikt ur kulturell- och ekonomisk aspekt. Förutom att mattorna är socialt hållbara, består de av ull som är av naturmaterial och förnybart.

Ull är flamsäkert, har ljuddämpande, värmeisolerande och smutsavstötande egenskaper. Passionen att bevara denna historiska tradition och hantverk är det som gör våra produkter ovärderliga.

I mitten av 2018 införde vi “The Flying Rug” där vi genom intervjuer möter inspirerande och starka kvinnor med olika bakgrunder som delar med sig om sina karriärresor, ambitioner och drömmar. I våra kommande intervjuer kommer vi även att öppna upp för konversationerna om kultur och dess värde samt engagera våra gäster och läsare i ämnet.
Håll er uppdaterade för mer info.

 

<< Tillbaka