Livelo

Behovet av och efterfrågan på miljö- och tidseffektiva transporter ökar och den elassisterade lastcykeln kommer att bli ett allt vanligare inslag i stadsmiljön.

Mats Porle startade 2012 Livelo efter en lång karriär på finansmarknaden. Med tvillingar som skulle köras till och från förskolan, till aktiviteter och för att handla mat, insåg Mats snabbt att bilen är ett krångligt, dyrt och miljöovänligt sätt att utföra dessa relativt korta transporter på.

Mats köpte en dansk lastcykel och upplevde snabbt att den var både tung att cykla och hantera. Det var heller inte mycket tid och ambition lagt på varken design eller nivån på komponenter. Dock blev han totalt såld på konceptet, trehjulig transportcykel med gott om plats för barn och annat.

Ur detta föddes Livelo Bikes och Livelo #1

Det här är Livelo #1

Livelo #1 är en cykel som är skapad för hela familjen. Den ska vara både lätt och bekväm och kunna köras av en lång och starkt person, likväl som av en kortare och inte lika stark. Den ska vara säker och flexibel i sitt användande för att kunna användas för att köra barn såväl som matkassar, återvinning etc. Livelo #1 har en patenterad korg i kraftigt tyg som med ett par handgrepp förvandlas från en sits för två barn med säkerhetsbälten till ett rymligt utrymme för att kunna storhandla eller ta med hunden.

Det ska också vara en cykel som är säker. Därför är cykeln utrustad med hydrauliska skivbromsar på alla tre hjul med möjlighet till parkeringsbroms. För barnens säkerhet är cykeln utrustad med en unik skyddsbåge.

Sist men inte minst, har mycket kraft lagts på att göra en cykel som har ett utseende som vi vet att många uppskattar. Den är kompakt och stilfull och vi vill att man som Livelo-ägare ska känna sig stolt över att kliva upp och köra iväg på den.

Många frågar om man kan cykla året runt på Livelon och det rungande svaret är ja! Då cykeln är trehjulig behöver man aldrig oroa sig för isfläckar och komponenterna är av högsta kvalitet för att kunna klara av även det svenska klimatet.

Dramatisk ökning de närmaste åren

Den globala marknaden för elcyklar förväntas öka med 18% per år, fram till 2023 och då vara värd $24,3 miljarder. Tittar man på Europa tror analytiker att antalet elcyklar på våra gator kommer att växa från dagens ca 7 miljoner elcyklar till drygt 60 miljoner elcyklar 2030.

Tillväxten kommer att påskyndas av olika orsaker. Det som under många år var en “push” från politiker och miljöorganisationer har idag även blivit en “pull” från konsumenten som har börjat inse att vi bara har ett jordklot och att alltför mycket tid tillbringas i bilköer där cykeln är ett utmärkt alternativ både för att spara på miljön och att få mer tid för familj, hobbys, arbete.
Märk väl också att 8 av 10 bilresor är kortare än 6 km så förstår vi alla att cykeln kan komma att ersätta mängder av onödiga bilresor och utsläpp.

Livelo Bikes vill vara nära kunderna

Livelo Bikes har tills nu haft sin huvudsakliga närvaro med sitt showroom på Karlavägen 2 i Stockholm. Vi har under åren märkt att många av Livelo Bikes kunder jobbar i Stockholms absoluta centrum, har ont om tid och skulle vilja se och provcykla under arbetstid. The Lobby’s läge är perfekt för detta ändamål och vi är övertygade om att fler därmed kommer att ta chansen att stifta närmare bekantskap med Livelo #1

Håll ögonen öppna hos The Lobby och på Livelo Bikes sociala mediekanaler för spännande event under denna period.

Företaget Livelo Bikes

Livelo Bikes drivs idag av två gamla barndomskamrater, grundaren Mats Porle och Hans F. Eriksson. En ny fas i bolagets historia har inletts och visionen är att “bidra till att göra urbana människors vardagslogistik smidigare, säkrare och roligare och vara ett stort och självklart inslag i stadsmiljön.”

För att kunna genomföra detta har Livelo Bikes AB idag en stark ägargrupp i ryggen som bl.a. inkluderar Mats Qviberg (Ordförande, Investment AB Öresund), Bo Engman (arbetat med bl a produktutveckling hos Permobil) och Per Brillioth (VD, Vostok Ventures). Det finns även gedigen cykelkunskap i ägarkretsen.

En internationalisering har påbörjats med de första återförsäljarna i Köpenhamn och Berlin och under sensommaren kommer Livelo Bikes att lansera en internationell version av sin webb för att möjliggöra för kunder i Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Beneluxländerna att kunna köpa sin Livelo #1 online.

 

<< Tillbaka