K.Sabel

Unikt, miljömedvetet, omsorgsfullt. Tre ord som i korthet beskriver mina produkter.

Jag skapar kläder i glada färger av textilier från svunna tider där många av tygerna är återanvända – vilket bidrar till miljötänk och gör plaggen speciella. Jag lägger stort fokus både på tygerna, som jag väljer med omsorg och vill att det ska vara av bra och hållbar kvalitet, men även själva sömnaden så att det blir snyggt och välgjort, både på utsidan såväl som insidan.

Det är främst klänningar som blivit min stora passion och modellerna har sitt ursprung främst från 50-, 60- och 70-talen och får sin speciella prägel genom tygval och detaljer. Jag designar, klipper och syr allt själv och skapar i regel endast ett plagg av varje, därmed blir varje produkt helt unik.

Tygresterna blir till barnkläder, kassar med mera och är det långa remsor blir det fina halsband som min dotter handsyr. Ibland går även de minsta bitarna vidare till vimplar, så det blir inte mycket till svinn!

Mitt första plagg sydde jag när jag var ca 13 år, då jag klippte sönder en klänning och sydde om till ett par korta byxor. Var det kanske redan då återbruksbeteendet började? Sedan syddes många plagg till och från under åren.

Efter ett ganska långt uppehåll kom jag igång ordentligt igen, för cirka tio år sedan. Det var då jag fick upp ögonen för alla dessa fantastiska retrotyger som måste få ett nytt liv. Detta tillsammans med min mammas mönstersamling och allt var ett faktum. Att det sedan blev en efterfrågan på mina produkter gjorde inte saken sämre. Märket K.Sabel var igång!

Jag är verksam strax utanför Karlskrona där jag har min ateljé och showroom. Under tre år har jag varit medlem i ett designkooperativ med butik i Malmö och avslutade detta i augusti 2018. Sedan dess har jag spånat på hur jag skall gå vidare och fick höra talas om The Lobby och blev väldigt intresserad! Efter ett besök var jag i stort sett redan såld att testa denna möjlighet, att kunna visa upp mina produkter i Stockholm och hoppas på så sätt även kunna bidra till ökad miljömedvetenhet hos kunder och samtidigt visa att man kan bli väldigt snygg i en klänning av återbrukstyg.

 

<< Tillbaka