Erikshjälpen

Erikshjälpen handlar om att hjälpa, att ge barn som lever i utsatthet en bättre framtid både nu och i framtiden.

Det har det alltid gjort. Från den första gåvan från ett pojkrum i Småland på 1940-talet, till dagens omfattande arbete för barns rättigheter i arton länder.

Det startade med en ung pojkes önskan att ge barn på sjukhus runtom i Sverige lite glädje i en tung vardag. Det hela växte så småningom till en stiftelse med insamlingar och hjälpinsatser både i Sverige som internationellt. I början av 1990-talet startades second hand-butiker för att få in ännu mer pengar, för att kunna hjälpa ännu mer. Och numera finns secondhand.se, öppet dygnet runt med unika, handplockade godbitar.

Oavsett om man handlar i butik, online eller skänker pengar till en insamling kan man vara säker på att allt överskott går till behövande barn runt om i världen.

Vi ♡ vår miljö

I Sverige slängs runt 100 000 ton kläder och andra textilier i soporna varje år. Om hälften av dessa i stället skulle återanvändas eller återvinnas skulle vi minska koldioxidutsläppen med över 450 000 ton och spara mer än 50 miljoner kubikmeter vatten*. Med tanke på dessa enorma siffror, och slöseriet med att bara slänga bort, vill vi sätta ner foten och göra skillnad! Genom att ta hand om saker som någon har tröttnat på och sälja dem vidare för att användas och älskas igen bidrar vi till att minska sopberget.

Tillsammans gör vi skillnad för vår miljö och vårt klimat.

Överskottet går till bistånd

Alla varor som skänks och säljs vidare på Secondhand.se och i Erikshjälpens fysiska butiker skapar värdefulla ekonomiska medel att hjälpa. Via våra egna och våra samarbetspartners biståndskanaler går pengarna till sociala och humanitära insatser som gör skillnad i barns liv, såväl i Sverige som internationellt. 

Fokus i vårt arbete ligger på barns rätt till utbildning, hälsa, trygghet och skydd. Så när du handlar något från oss blir du automatiskt en hjälpande hand i något av de hundratals projekt som vi stödjer runtom i världen.

*Källa: Naturvårdsverket

 

<< Tillbaka