Didriksons

Möt REX – 80 år senare

Under 1930-talet släppte vi en kollektion som tog oss från bryggan i Grundsund till de glamorösa gatorna i Europas stora städer. Kollektionen hette REX och kläderna var i moderna snitt med väldesignade siluetter, anpassade för den tidens urbana människor – långt ifrån fiskarnas klassiska regnrockar.

Nu lanserar vi en nytolkning av den klassiska kollektionen med samma höga kvalitet, funktion och stil som för 80 år sedan. Flera av plaggen är gjorda i återvinningsbar polyester och är förberedda för en ny framtid när de inte längre är brukbara.

Vi har en enkel filosofi

Vi utmanar inte elementen, vi anpassar oss till dem. Precis som Julius och Hanna Didrikson gjorde, redan 1913 då de började tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund.

I över hundra år har vi varit vår grundidé trogna. Att göra funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väderlek. Kanske är det därför vi hundra år senare fortfarande är Skandinaviens ledande varumärke för regn- och funktionsplagg.

Välkommen in att uppleva historien och vårens kollektion på The Lobby där vi finns på plats mellan den 15 april till15 maj.

 

<< Tillbaka