Cornelia Sun Collective

Cornelia Sun Collective är två systrars svar på hur du med enkla medel kan förändra världen med stil.

Här hittar du unika one-of-a-kind kreationer som alla har vuxit fram utifrån en passion om att tillvarata befintlig textil med historia. Med utgångspunkt i en zero waste-princip är alla plagg designade för att passa så många som möjligt med en förhoppning om att det ska få färgsätta alla tänkbara tillfällen. Med en ambition om att så lite textil som möjligt ska gå förlorad har systrarna även valt att tillvarata spill och av dessa mindre stycken kan du därför koppla även din fyrbenta vän och på så vis bokstavligt talat walk the talk.

Genom att erbjuda en småskalig, unik kollektion vill Cornelia Sun Collective inte bara sprida kunskap om hur vi genom vår garderob kan stå upp för Moder jord, utan också varandra.

Från början sydde systarna Lisa och Julia alla plagg själva, men de har idag hjälp ifrån en mindre familjeaktör i Nepal, vilka de med noga omsorg valt som samarbetspartner eftersom de tillämpar både rättvisa och etiska arbetsvillkor såväl som marknadsmässiga levnadslöner.

De färgstarka textiler som återbrukas och ges nytt liv har tidigare burits av kvinnor som traditionella saris. Alla skapelser bär därför på historia som du in din tur tar vid och tillskriver just din unika berättelse. Ett sätt att synliggöra att det vi delar – också – förenar oss.

Som ett steg i ledet att genom hållbart mode skapa positiv förändring går slutligen 10% av omsättningen oavkortat tillbaka till de regioner där tygerna ursprungligen burits i syfte att stärka unga tjejer – som ett stilsäkert sätt att förändra världen. ❤

 

<< Tillbaka