Bukvy

Det Stockholmsbaserade företaget Bukvy grundades av Joanna Bark och Elena Ekström 2015.

Det började med en idé om den ultimata väskan. En väska i många former som utvecklas precis som livet gör. Två vänner som jobbar överallt, särboförhållanden, nätter ute, många aktiviteter under en dag och för mycket att bära på. Två vänner med väskor, ryggsäckar, kassar och handväskor med sina dagliga tillhörigheter: dator, skissblock, plånbok, lunchlåda, träningskläder, nycklar, böcker, snacks, glasögon, telefon, kläder och så vidare.

Som barn drömde vi om att göra den ultimata rymnings- och överlevnadsväskan. Den skulle kunna flyta, det skulle få plats en milkshake i den, den skulle vara anpassad efter livet i rymden och förhoppningsvis skulle ens bästa vän få plats också.

Idag är våra drömmar fortfarande stora, men inte likadana. Från vad som började som en längtan efter att vara på resande fot, en önskan om att vara fri och att veta var sina tillhörigheter finns slutade med ett livsprojekt.

Det har tagit timmar av konstruktion, diskussion, hantverk och tester för att komma fram till slutresultatet och det är med stor stolthet vi nu kan erbjuda dig den ultimata Bukvy-väskan.

Vår första väska tillverkades i Spanien av äkta kalvläder och getmocka. Idag producerar vi våra produkter i både Spanien och Portugal i noggrant utvalda ateljéer.

Det är en liten men koncentrerad kollektion som med sin funktion och estetik skapats för urbana människor som behöver organisera sin vardag. 

 

 

<< Tillbaka