Batavus

Batavus har tillverkat över fem miljoner cyklar sedan 1904 i sin egen fabrik.

År 1904 startade Andries Gaastra en butik där han sålde klockor och lantbruksmaskiner. Två år senare började han även sälja cyklar tillverkade av det tyska företaget Presto. Strax efter det grundade han Batavus och började tillverka och sälja egna cyklar.

Det som särskiljer Batavus från andra cykelmärken i branschen är att de har egen fabrik i Europa, vilket gör cyklar, reservdelar och service mer lättillgängligt till skillnad från många konkurrenter som importerar stor del av cykeln från tex Kina.

Batavus har gång på gång visat på sin innovativa förmåga att skapa nytt efter det behov som tiden utvisar, tex vann man under 90-talet pris för sitt Säkerhetsstyre och "Quick Service" Kedjeskydd.

Nu i The Lobby

Batavus säljs i ett hundratal butiker i Sverige, och nu finns de även under hösten i The Lobby.

Här vill de driva frågan om hållbar trafik och informera om sina produkter.
Deras insikt är att "bara vi får upp nån i sadeln och testar att cykla lite så är det svårt att inte vilja ha en elcykel. Så provcykling och utgångar till lite längre utflykter vill vi få till."

Förhoppningen under marknadsexponeringen i The Lobby är att ha skapat nya kontakter inom hållbarhet och stadsutveckling, men också att många har provcyklat samt att de önskar hitta ett par nya samarbeten med sitt initiativ Cykeltrafikomläggningen.

"Det vore även väldigt kul om vi lyckats förändra uttrycket Dam- och Herrcykel till cykel med lågt eller högt insteg."

 

<< Tillbaka