IKEA Sovrum

”Vi vill möta våra kunder där de är i sin vardag, och i deras behov av en god natts sömn.” Och The Lobby var platsen för bolagets senaste idé.

Måndagen den 11 februari 2019 var det premiär för IKEA Sovrum som öppnade rakt över gatan från IKEA Kök. IKEA Sovrum tog hela ovanvåningen i The Lobby, en yta om ca 400 kvadratmeter.

– Vi tycker det är otroligt roligt att Ikea väljer The Lobby. Vi vill utmana föreställningen om den traditionella handelsplatsen och The Lobby nyttjas här på bästa sätt – som en kommunikationskanal och en arena för upplevelser snarare än att vara en renodlad försäljningskanal, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Under den en månad långa utställningsperioden bjöd IKEA Sovrum in till dagliga föreläsningar på temat god sömn samt workshops och yogaklasser. De kostnadsfria föreläsningarna handlade bland annat om framtidens hållbara hem samt hur man kan sova bättre i en tid där alltfler sover allt sämre.

– Vi vill möta våra kunder där de är i sin vardag, och i deras behov av en god natts sömn. I The Lobby, granne med IKEA Kök, kan vi komma närmare våra kunder och under en månad inspirera och erbjuda IKEA Sovrum på ett enkelt och smidigt sätt mitt i city samtidigt som vi passar på att lära oss mer om hur våra kunder vill möta oss i framtiden, säger Mattias Johansson, säljchef IKEA Sverige.