Lexter

Rätt ljud och doft, på rätt plats, för rätt person skapar positiva känslor och upplevelser och hjälper till att kommunicera.

Lexter skapar konceptuella ljud- och doftupplevelser i offentliga miljöer.

Genom att använda ljud- och doftdesign kan du addera ytterligare en dimension till ett varumärke eller en produkt, skapa trygghet och en härlig atmosfär och också maskera oönskade dofter och ljud i en miljö.

I våra uppdrag har vi alltid människan i centrum, oavsett vilken typ av miljö eller hur mycket tid människor kommer att spendera där. I publika miljöer är helhetsupplevelsen mer och mer viktig och ljud och doft är ett bra sätt att uppleva genom fler sinnen.
Att höra och dofta är två kraftfulla sinnen. Om ljud- och doftdesign är rätt implementerat så är det ett väldigt effektivt sätt att skapa upplevelser och känsla i en miljö.

Lexter erbjuder en genomarbetad process, från förstudie och idé till ljudproduktion och doftcasting, val av teknisk utrustning samt implementation och montering. Våra kunder är alla olika och vi skapar kreativa och funktionella lösningar oavsett förutsättningar.

Allt ljud, såsom sömlösa, egenproducerade spellistor, specialkomponerad musik eller ljudslingor, är producerat i vår studio. Vi skapar hela ljudkoncept och väljer sedan den teknik som behövs för att realisera just er idé. I de flesta miljöer finns existerande ljud och vi tar alltid hänsyn till både det och miljöns akustik när vi skapar ljudinnehåll.

Lexter har stor erfarenhet och kunskap när det kommer till doftdesign i publika miljöer. Vår doftdesign hittar du i både större miljöer så som gallerior och hotell och mindre ytor som butiker och konstutställningar.
I vissa miljöer använder vi doftmaskering för att dölja oönskad doft. I vårt doftbibliotek så har vi ett brett utbud av dofter att välja mellan, och det är också möjligt att få en signaturdoft exklusivt för just ditt varumärke.

Bilden ovan är från gallerian Mood Stockholm, som har doft- och ljuddesign skapat av Lexter.

 

<< Tillbaka