Coatally

Coatally detaljbild

Ett nytt modemärke inom smart fashion.

Med en kappa med utbytbara ärmar, kanter och kragar. Kappan kan ändras till över 100 kombinationer för att passa olika säsonger och tillfällen. Allt från pälsdetaljer för vintern, höga kragar för vindiga dagar, volangärmar för våren och diamantdetaljer för speciella tillfällen.

Coatally lanserades förra året och är nu redo att revolutionera modeindustrin och vara ledande inom smart fashion. Detta är för kvinnan on-the-go, från tidig morgon till sen kväll. För kvinnan som älskar att uttrycka sig och förändra sig dagligen som en del av hennes identitet, men att kunna göra det på ett smartare sätt.

Coatally modellbild

Fashion made easy; One coat – endless variation

Vi är ett nytt innovativt modemärke som har skapat ett koncept för kappor som vi tror kommer att revolutionera framtiden inom "smart fashion".

Designen möjligör för kvinnor att fortsätta förändra sig dagligen med olika detaljer för att följa trender men samtidigt vara mer hållbar. Kapporna kan enkelt förändras beroende på tillfälle genom att ta av och på add-on detaljerna. Med över 30 olika add-on detaljer skapas flera hundra unika variationer av kappan, allt från pälsdetaljer för vintern till diamantdetaljer för festen. Många av add-on detaljerna är dock limit edition.

Kapporna är framtagna med hjälp av över 30 kvinnor, alla med olika längder och kroppsformer, för att få den perfekta passformen och hittills har vi haft noll returer. Alla ärmar kommer i tre olika längder, allt för att passa både den långa och den korta kvinnan.

Charlotte Grip, grundare och designer, utvecklade produkten och designen under två år och förra året gjorde varumärket entré på modescenen.

Coatally är nu tillgänglig via webshop, The Lobby och har precis börjat med återförsäljare.

How it all began

Idén till Coatally fick Charlotte när hon skulle packa för att flytta till New York under sex månader. Hon skulle vara borta sommar, höst och vinter och insåg att hon hade över 10 olika kappor, en för  varje tillfälle och säsong.

Efter att ha arbetat inom retail i 8 år och lyssnat på alla kvinnors önskningar och behov frågade Charlotte sig själv: "Tänk om det fanns en kappa som passade olika säsonger och tillfällen?" Med detta föddes idén till Coatally.

Inspirerad av starka kvinnor som vågar att bryta mönster och följa sina hjärtan, är Coatally skapad för att revolutionera framtiden inom smart fashion. Hur vi klär oss är en del av vår identitet och en förlängning av vår personlighet. Vi kommer alltid vilja förändra oss och utrycka oss, vi kommer inte att sluta shoppa, utan vi behöver shoppa smartare. Vi tror att små detaljer leder till stora förändringar, vilket vårt fall möjliggör för kvinnor att vara mer uttrycksfulla i deras stil.

"Tänk om det fanns en kappa som passade olika säsonger och tillfällen?"

Coatally är skapad för att fler kvinnor ska våga följa sina hjärtan och värderingar. Vi är övertygade att alla har något unikt att tillföra och namnet “ally” står för just "gemenskap". Tillsammans kan vi göra mode smartare och Coatally ska vara ledande i den spännande framtid vi har framför oss.