ILVE

Den som en gång börjat laga mat med gasspis vill inte ha något annat.

Kärlek till maten som blev Italiensk spiskonst

När vännerna Eugenio Illotti och Evelino Berno från den lilla staden Campodarsego utanför Venedig utvecklade sin första Ilvespis hade de en vision. De ville kombinera den rena och okomplicerade matglädjen från hemmet med det professionella kökets krav på kvalitet och stabilitet.

Resultatet blev en kraftfull och elegant spis för den robusta traditionella matlagning som det italienska köket bjuder. Inte konstigt att Ilve tagit plats i våra nordiska kök och hjärtan.

Casa dolce casa

Vi älskar att samlas kring mat. Att laga och äta tillsammans, till vardags och till fest. På samma vis som det italienska köket kännetecknas av enkelhet med betoning på fina råvaror, kombinerar Ilve traditionell köksglädje med stilren design.

Våra handgjorda spisar uppskattas av kvalitetsmedvetna matälskare världen över och det är just kärleken till maten som gör att Ilves hantverk har gått i arv i över 50 år.

Gasspis för matlagning med känsla

Den som en gång börjat laga mat med gasspis vill inte ha något annat.

Lågan, den höga värmen och möjligheten att snabbt och steglöst reglera temperaturen med hjälp av både vred och öga gör matlagningen till det hantverk det är.

En spis för livet

En ILVE-spis har lång livslängd och är nästan omöjlig (vågar vi påstå) att slita ut. I Sverige har vi funnits i snart 30 år och vi servar fortfarande spisar som har både 15, 20 och ännu fler år på nacken vilket känns ganska hållbart och bra. Det är vi väldigt stolta över.

Det finns mycket att berätta om det som gör en ILVE-spis till en fantastisk vän i köket. Som det fantastiska och teppanyakiinspirerade stekbordet, den perfekta långkoksplattan coup de feu, rotisseriespettet för perfekt grillning, ugnens pizzaläge, att alla spisar är utrustade med tvåstegsfunktion på wokbrännaren och mycket mer.

Välkommen in till vår ILVE-värld så berättar vi mer.

 

<< Tillbaka