The Lobby är som en stor skog, full av vackra träd, blommor och buskar. Plötsligt ser du en glänta där solens strålar omfamnar ett ståtligt träd med slingrande grenar och krispiga äpplen. Det trädet är Stefania Esse – klädmärket som tagit sig hela vägen från Italien till Sverige.

Meningsfullt mode

Det italienska modemärket Stefania Esse grundades av Stefania Stroppiana 2016 med en vision om att designa lyxiga plagg med en livfull själ och en färgstark personlighet. Lyx och flärd behöver inte alltid vara ytligt och innehållslöst.

Kollektionerna tillverkas i små ateljéer runt om i Italien där gammaldags hantverk och savoir-faire fortfarande är väl levande – särskilt den handgjorda broderikonsten. Inspirationen hämtar Stefania Stroppiana från sitt liv och upplevelser hon är med om i världens alla hörn.

Foto: Stefania Esse

Naturlig harmoni

Naturens kraft har en stark närvaro genom hela kollektionen – varenda fiber och tygstycke reflekterar varumärkets omsorg för planeten. Den starka förekomsten av symboliska, dekorativa motiv och paletten av färger är översättningen av den praktfulla elegansen som hittas bland svajande träd och böljande grönska.

Hos Stefania Esse är natur, tradition och hållbarhet tre viktiga byggstenar för att lyckas. En distinkt strävan är att stödja skapandet och utvecklingen av avancerade plagg i hög standard där kärleken för naturen och traditionellt hantverk tas på allvar.

Foto: Stefania Esse

Direkt från Italiens landsbygd

För första gången äntrar Stefania Esse den svenska modevärlden – hand i hand med resten av The Lobby-växtriket. Stickade tröjor, kappor, kaftaner och kimonos hänger nu uppradade och redo att flytta in i din garderob.

Ett plagg från Stefania Esse framhäver din naturliga elegans tack vare omsorgsfulla materialval och jordnära färger. Bli ett med naturen, framhäv din inre skönhet och botanisera i lyxiga plagg – utan att tumma på miljön. Spana in plaggen på Instagram genom att klicka här.

Foto: Stefania Esse