Visste du att Batavus har producerat över fem miljoner cyklar i sin fabrik sedan 1904? Ett par decennium efter starten utvecklar de en egen moped. Idag – över 100 år senare – ligger fokus på att utveckla världens bästa elcykel. Här är guiden som hjälper dig att välja rätt.

100 år av hantverk och innovation

Ett sekel inom branschen gör dem mer erfarna än andra. Med andra ord är Batavus experter inom området och garanterar en extraordinär upplevelse med hjälp av ett batteri och två hjul. För Batavus räcker det inte med att bara tillverka en cykel – utan ett transportmedel som år efter år tar dig från A till B på ett tryggt och bekvämt sätt.

Trots att samhället förändras och trender kommer och går, är känslan för hantverk och design något som består. Cykelfantasterna på Batavus har järnkoll på vad du som cyklist vill ha i en elcykel och ser till att leverera högsta kvalitet i alla sina produkter. Samma höga kvalitet och eleganta design som gifter sig med ny innovation och utveckling.

Foto: Batavus

Vägen mot drömcykeln

Att välja rätt el-cykel kan vara en utmaning. Utbudet är stort och det är svårt att veta vad som passar just dina behov bäst. För att hjälpa dig på vägen mot din drömcykel har Batavus skapat en guide som gör det enklare för dig att hitta rätt i djungeln.

Din första uppgift är att förstå ditt cykelbehov. Ska du använda den som transport till arbetet? Ska det finnas plats för barn och bagage? Eller vill du kanske cykla i hård terräng? När du besvarat dessa frågor kan du sedan välja ett batteri som passar dig.

Foto: Batavus

Batteri, växlar och motor

Det finns olika typer av batteri som är framtagna för olika ändamål. Det är främst kapaciteten och kraften som skiljer, men samtliga batterier har lång livslängd och vid korrekt användning får du garanti i tre år. Du kan själv påverka batteriets kapacitet och livslängd genom att bland annat ta in batteriet om det är kallt ute, rengöra det med en trasa utan vatten och låta din återförsäljare se över batteriet en gång per år.

Nästa steg är cykelns växlar, som beror på vilken motor du väljer. Växlarna kan placeras utvändigt eller invändigt beroende på var cykelns motor är placerad. Om du väljer en motor som sitter på bakhjulet får du en elcykel som klarar branta stigningar. Centermotorn och framhjulsmotorn ger dig en jämn viktfördelning vilket leder till stabilitet.

En trogen partner på två hjul

Det bästa med en elcykel är att det är du som bestämmer hur mycket eller lite hjälp du vill ha av den, alltså när du känner för att svettas några droppar och när du hellre kommer fram utan att behöva ta i. Assistansnivån ställer du in själv och du kan självklart trampa med motstånd om du vill få in ett litet träningspass på väg hem efter jobbet.

I The Lobby har du möjligheten att välja och vraka mellan elcyklar från Batavus som gör gott för både hälsa och miljö. Gör dig redo för ett nytt liv och låt din nya cykel bli en trogen partner i vått och torrt. Upptäck sortimentet här.