Två års arbete, 300 kaffekapslar och en stor dos kreativitet var allt som krävdes för att nå fram till Vélosophys senaste mästerverk. RE:CYCLE är en stadscykel i förstklassig design tillverkad av brukade aluminiumkapslar som betonar vikten av att återvinna, återanvända och återskapa.

Cyklar mot en hållbar framtid

Under sommaren har det svenska cykelföretaget Vélosophy huserat i The Lobby med sina cyklar som, utöver sin läckra design, även stöttar unga flickor i utsatta länder. Vélosophy är det första cykelmärket i världen med ett löfte om ”one-for-one” och för varje cykel som säljs doneras även en cykel till skolflickor i utvecklingsländer. På så sätt får flickorna ett transportmedel som kan ta dem till skolan, trots att avståndet i många fall är långt.

Med stor passion för kvalitet, design och hållbarhet inleder grundaren Jimmy Östholm nu ett samarbete med Nespresso – det världsledande kaffeföretaget vars affärsidé bygger på smakrikt kaffe från aluminiumkapslar för engångsbruk.

Foto: Press

Från kaffekapsel till stadscykel

Genom att designa en cykel och producera den enbart av gamla kaffekapslar visar Vélosophy och Nespresso de kreativa möjligheterna som kommer av återvinning och cirkulärt handlande. Aluminium tillhör ett av världens mest hållbara material och kan återvinnas i all oändlighet, vilket betyder att dina engångskapslar kan leva vidare i olika skepnader – trots att kaffet är uppdrucket.

– Vi grundade Vélosophy med ett tydligt mål, att ha en positiv inverkan på planeten. Detta mål är drivkraften i allt vi gör, från att vi för varje såld cykel skänker en cykel till en flicka i Ghana med syfte att förbättra flickors tillgång till utbildning, till att, som i detta fall, ta fram en cykel med återvunna aluminiumkapslar tillsammans med Nespresso, säger Jimmy Östholm i ett pressmeddelande.

Foto: Press

Här kan du spana in tvåhjulingen

Utanför Nespressos butik på Kungsgatan i Stockholm står ett exemplar av den omtalade tvåhjulingen som med största sannolikhet kommer sätta nya ramar för andra stora aktörer inom samma område. Samarbetet ska uppmana kaffedrickare att återvinna sina kapslar och samtidigt uppmuntra andra företag att ta sitt ansvar för miljön.

Världens första av kaffekapsel-cykel från Vélosophy produceras i limiterad upplaga och kan bli din på bara några få knapptryck. Klicka här för att ta dig till Vélosophy’s hemsida där du kan klicka hem din återvunna cykel.

Foto: Press