Nu har du chansen att möta de två skarpa hjärnorna bakom företaget som visar var det hållbara skåpet ska stå. Två heldagar och en kväll mitt i city – fyllda av miljömedvetet mode, nytänkande och hur man designar kepsar av utslitna jeans.   

Under flera veckors tid har Löfbergs varit en del av The Lobby och lärt oss ett och annat om allt från hållbara kaffebönor, nätmobbning och girlpower. Näst på tur är ett par inspirerande dagar med Stitch N Stones som arrangeras tillsammans med Löfbergs.

Foto: Löfbergs

Gott kaffe sedan 1906

De flesta känner till Löfbergs stora passion för välsmakande kaffe som serverats runtom i Sverige sedan 1906. Nu, över hundra år senare, fortsätter de leverera utsökt kaffe samtidigt som de ständigt förnyar sig och sätter nya trender.

Genom sin vistelse i The Lobby skapar Löfbergs en inspirerande och lärande atmosfär där goda kaffeupplevelser, hållbarhet och cirkulärt tänkande står i centrum. Nu har de fått nys om två tjejer med en gemensam passion för hållbarhet och medveten konsumtion.

Foto: Löfbergs

Stitch N Stones intar The Lobby

De finns i skidbacken, i löparspåret och på festivalerna. Handgjorda accessoarer av återanvänt material för alla åldrar – för kommande generationers skull. Är du nyfiken på att möta kvinnorna bakom företaget som vuxit från dröm till vision, där en affärsmodell blivit flera och där varje stygn räknas? Missa inte när Stitch N Stones, tillsammans med Löfbergs, bjuder in till två dagar och en kväll i The Lobby.

Ett par hundra kilometer norr om huvudstaden ligger den populära skidorten Åre. Precis intill ”smeten” hittar du Stitch N Stones som ger gamla plagg och tyger nytt liv i form av accessoarer såsom kepsar, mössor, hårband och flugor. När plaggen återföds på nytt visar Stitch N Stones hur medvetenhet och hållbar konsumtion är A och O för en ljusare framtid.

Anna Nilsson och Emma Ruzicka är de kloka hjärnorna bakom livsstilsmärket som under tisdagen intar The Lobby tillsammans med Löfbergs. I ett reportage i Magasinet EPOK berättar tjejerna om hur allt började med en mössa med dragkedja som skulle verka som en portal in till hjärnan så att ens tankar blev visuella för omgivningen. Projektet födde den briljanta idén om att återanvända material för att skapa nya produkter som efterfrågades av den stora publiken.

Det mesta är alltså återanvänt material som inte längre kommer till användning – allt från utslitna jeans till PET-flaskor. Emma och Anna förklarar hur materialen styr deras produktion och att de ofta utgår från sig själva och vad de efterfrågar:

”Jag behövde en löparkeps och tyckte inte att det fanns nån tillräckligt snygg på marknaden. Då sydde jag en egen med egen logga. Vi utgår ganska mycket från vad vi har för material till produkter. Nu har vi t.ex. mycket funktionsmaterial från Klättermusen och Woolpower och då passar det bra att ta fram en produkt med funktionstänk”, förklarar de i reportaget.

Två heldagar och en kväll

Den 27:e och 28:e augusti bjuder Stitch N Stones, tillsammans med Löfbergs, in till två dagar och en kväll på The Lobby Stockholm, där de visar upp sina produkter, aktuella designsamarbeten, omvandlingen från skräp till nytt och hur du som kund kan vara delaktig i designen av din nya keps.

Tvådagars-eventet avslutas med en fartfylld After Work kl 17-20 där det bjuds på dryck, musik av DJ Lightning och en härlig atmosfär i en av Stockholms bästa lokaler. Hoppas vi ses i The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm!

Tisdag 27:e augusti: Stitch N Stones x Löfbergs at The Lobby Sthlm

Onsdag 28:e augusti: Stitch N Stones x Löfbergs at The Lobby Sthlm

Onsdag 28:e augusti kl 17-20: After Work med Stitch N Stones X Löfbergs på The Lobby Sthlm

Kom ihåg att meddela att du kommer till After Work-eventet genom att klicka i ”Kommer” i länken ovan.

Foto: Löfbergs