Varför ändra ett vinnande koncept? Med en garderob av hållbara plagg som står stadigt genom kortlivade trender och skiftande säsonger är det enkelt att hålla stilen – varje dag. Möt två modekoncept som visar resten av designervärlden var skåpet ska stå.

Med visionen om att göra modevärldens framtid lite ljusare vill de uppmuntra till smartare konsumtion, säsongslösa plagg och återanvändning.

Mor och dotter med gemensam dröm

Berättelsen om Legnology och SootSTHLM börjar med en mor och dotter, med lika stor erfarenhet som envishet, som vill förändra modeindustrin till det bättre. Tillslut slog Anna Takahashi och Annette Lind sina kloka huvuden ihop och resultatet blev två vitt skilda modemärken med en gemensam filosofi.

Foto: Legnology

2012 hände något otroligt. Efter otaliga tillfällen av obekväma och nedhasande strumpbyxor lanserades Legnologys första strumpbyxor av ren och skär perfektion – i högsta kvalitet, ultimat passform och komfort, framtagna med hänsyn till miljön. En revolution för alla kvinnor som ständigt jagar den perfekta strumpbyxan.

Sedan ett par år tillbaka erbjuder Legnology strumpbyxor och leggings av högsta kvalitet, som behagligt omfamnar alla kroppsformer:

”Legnology är produkter med funktion, för kvinnor av kvinnor. Vårt fokus är även här bästa miljöval, produkter som håller länge och som gör jobbet, sitter uppe, sitter skönt och är rätt i storlek”, förklarar Anna och Anette stolt till The Lobby Magazine.

En syster kom till världen

Fyra år senare, som en fortsättning och ett komplement till Legnology, grundades systermärket SootSTHLM. Ett modekoncept byggt på minimalism och ”slow fashion” som delar samma filosofi om hållbarhet, komfort och passform som det förstfödda märket.

Att leva med naturen i åtanke är något som värderas högt och visionen är att sakta men säkert förflytta sig mot en bransch som väljer kvalitet över kvantitet. Med ett fåtal favoriter i garderoben som fungerar året om kommer man långt.

Foto: SootSTHLM

SootSTHLM designar tidlösa plagg i 100% tencel från naturliga råvaror. Här skapas kollektioner för en elegant och hållbar basgarderob som håller säsong efter säsong. Tencel produceras av trämassa under kontrollerade former, vilket garanterar hållbarhet från fiber till färdig produkt.

Kemikaliernas frånvaro gör det omöjligt att uppnå den nattsvarta färgen som annars syns bland svarta plagg. Därför har SootSTHLM valt att kalla sin senaste kollektion för ”Nearly Black” – nästan svart men garanterat harmlös.

Stadigt, hållbart och elegant

Plaggen fungerar året om, i vått och torrt, genom vindar och värme. Addera ett par strumpbyxor från Legnology till klänningen från SootSTHLM och du får en vinterklädsel, och utan dem en sommaruniform. Satsa på en flexibel garderob som står stadigt genom vindar såväl som trender – för både din och planetens skull.

Foto: SootSTHLM

Spana in Legnology och SootSTHLM i The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm!