Dags att ge kontoret ett nytt uttryck? Här kan du hitta snygg, vass och unik inredning – om du vågar, vill säga.

The Clay Lab, som grundades av Stella Brudin 2017, tar kaffedrickandet och köksskåpets utseende till en ny nivå. Stengodsmuggarna med de snabba och slagkraftiga texterna får vem som helst att dra på smilbanden.

(Foto: The Clay Lab)

Språkbruket kanske inte passar in i alla kontorsmiljöer, men för den som inte är rädd för att sticka ut adderar The Clay Lab en rejäl färgklick till fikarummet.

Ta bara storsäljaren ’Kaffe & kuk’ som kom till efter en av grundarnas chattande på dejtingappen Tinder. När potentiella träffar föreslog ’Netflix o chill’ poppade det upp: skulle det inte ha varit roligare om de i stället föreslog ’kaffe & kuk’?

Resten är, som man brukar säga, historia.

(Foto: The Clay Lab)

 

The Clay Lab, som har sin verkstad och butik i Malmö, säljer inte bara muggar. Du kan själv prova på att dreja och skulptera i lera genom att skriva upp dig på en kurs i höst! Klicka här.

Men ett kontor är såklart så mycket mer än bara ett kök. Och med enkla medel kan du även ge både mötesrum och gemensamma ytor ett ansiktslyft.

Ett bra exempel är second hand-varumärket Vint-ish – på plats i The Lobby hela sommaren – som erbjuder utvalda möbler, inredningsdetaljer och mode, med fokus på vintage. Varorna är handplockade från loppmarknader över hela Sverige.

Vint-ish tror på en stor värld där människor vill välja inredning, kläder och prylar på ett hållbart sätt. En värld där möbler och andra ting som varit älskade av andra, kan upplevas värda mer än något nytillverkat. Vint-ish vill inspirera till återbruk, och se med nya ögon på det man redan äger.

Just nu på Vint-ish hemsida hittar du bland annat ett arkivskåp i klassisk stil. Möbeln utgörs av 17 lådor, varav en är lite större. Toppskivan går att ta av om man exempelvis vill göra skåpet till en hurts som del av skrivbord eller annan bänkskiva. Utmärkt förvaring och en snygg möbel.

(Foto: Vint-ish)

Eller denna fantastiska ryamatta från Nordiska Industri, tillverkad 1981, som passar perfekt under skrivbordet eller i mötesrummet.

(Foto: Vint-ish)
(Foto: Vint-ish)