Kaffe är en konst. Från val av bönor, till rostning, till hur kaffet är malet och hur det tillreds. Men det är inte bara kaffet i sig som kan kallas för en konstform, utan också det som kan skapas i själva koppen.

Tänk dig att du beställer en latte, när du är på väg att ta första klunken så ser du ett löv på toppen av mjölkskummet. Är det inte häftigt? Det kanske inte är något du längre lägger märke till då det är hyfsat vanligt, men ta en extra titt nästa gång för bilden i ditt kaffe är gjord med kärlek.

Latte art är alltså de bilder, figurer eller växter man skapar i koppen med skummad mjölk. Nyckeln till att få till avbildningarna är att skumma mjölken precis rätt. Att få till konsistensen på mjölken är en avgörande faktor, dels för att dels få till den bästa konsistensen på kaffedrycken, men även för att kunna styra ditt skapande. Temperaturen ska vara cirka 60-65 grader varm.
Givetvis är det inte endast mjölken som gör konstverken levande. Handledsrörelserna har även de en stor inverkan på hur din kreation blir.

Vi har lyxen att ha Löfbergs i The Lobby som kan allt om kaffe och vad man kan åstadkomma med drycken.
Vi har tidigare skrivit om deras satsning ”Next generation coffee” som bjuder in alla att ta del av deras historia och smaker, samt tipsat om kaffedrinkar som går att göra på plats på Regeringsgatan eller hemma.

Nu har vi ännu ett moment att presentera – håll i er för detta kommer att bli spännande om något. Sproud X Löfbergs Latte-Art Throwdown

Klicka här för att fylla i att ni kommer och var med och heja fram deltagarna, lyssna på sköna beats och ta del av goda tilltugg.

Torsdagen den 29 augusti går evenemanget av stapeln.

Välkomna!

(Foto: Nicole Honeywill / Unsplash)