När vi tidigare har pratat om vad det finns att äta för att behålla vätskebalansen kan vi inte låta bli om att tipsa om suveräna smaksättningar som gör ditt vatten fräscht och aningen roligare. Vad du dessutom slipper är massor av konstgjorda tillsatser.

Gurka

Den klassiska, men ack så goda, smaksättning som vi ofta blir erbjudna vid spa-besök. En oslagbar törstsläckare.

(Foto: Randy Fath / Unsplash)

Hallonsaft

Finns det en kolsyremaskin i hemmet så är ett varmt tips att hälla ned lite hallonsaft i glaset efter (!) att kolsyran är tillsatt. Vattnet får smak av hallonsoda. Använd gärna en hemgjord saft eller en med en låg tillsatsmängd.

(Foto: Brooke Lark / Unsplash)

Citron och ingefära

Är man förtjust i dessa smaker är detta en riktigt fräsch törstsläckande smaksättning. Ingredienserna med sin syrlighet och hetta gifter sig fint med varandra. Och det är bara ett plus med deras hälsofrämjande egenskaper

(Foto: Dominik Martin / Unsplash)

Mynta 

Myntan är både fräsch och söt i smaken, vilket gör den till en härlig smaksättning. Inspireras av mojiton och gör ditt vatten lite extra festligt.

(Foto: Alex Block / Unsplash)

Lime

Att tillsätta lime i sitt vatten känns kanske inte så banbrytande. Men med kolsyrat vatten och nypressad lime kan vi garantera att det blir en helt annat känsla och smak på drycken än den man vanligtvis upplever.

(Foto: Hessam Hojati / Unsplash)

Det går lika bra att tillsätta ingredienserna direkt i kannan som att införskaffa en flaska med plats för smaksättningen. Förbered drycken ett par timmar innan den ska drickas så att smakerna hinner sätta sig. Testa dig fram och blanda olika ingredienser – intressant smaksatt vatten kan liva upp vilken middag eller dag som helst.