Möjligheterna att finna ett alternativ till engångsartiklar är i dag många. Second hand-marknaden har växt sig större och många har upptäckt värdet i att handla i andra hand. Stockholms Stadsmission, som har drivit second-hand butiker sedan 1927, har köks- och dukningsdetaljer likväl som mode från det egna modemärket Remake att välja på.

Med sina 17 butiker runt om i Stockholm, Södertälje och Eskilstuna erbjuder Stadsmissionen ett secondhand-utbud som givetvis baseras på det som lämnas in och finns tillgängligt. Nu befinner sig Stadsmissionen även i The Lobby med ett utvalt sortiment.

Syftet med att finnas i The Lobby är att visa upp ett hållbart alternativ för alla – både inom mode med det egna designmärket Remake, inredningsdetaljer samt övriga produkter.

(Foto: Stadsmissionen)

Köp second hand i stället för engångsartiklar

Att ge gamla saker ett nytt liv sparar både på jordens och dina egna resurser. Ofta är det billigare i längden att köpa second hand i stället för engångsartiklar i och med du kommer att använda sakerna som du köper hos Stadsmissionen fler gånger än en. Engångsartiklar är för det mesta gjorda i plast – vilket kräver fossilbaserade material – och slängs just efter en användning.

Koppar, bestick och tallrikar

I stället för att köpa det som finns i de flesta vanliga butiker och varuhus kan du skapa en egen touch på dina köks- och dukningsset. Genom att finna saker som du tycker om, som både matchar och inte, kan du skapa din helt egna dukningsmöjlighet. Blanda upp färger, material, gammalt och nytt och stick ut med just dina favoriter. Ställ fram ditt hopplockade set vid nästa sammankomst och imponera på dina gäster.

(Foto: Wedding Photography / Unsplash)

Under sin tid i The Lobby planerar Stadsmissionen även att hålla i ett seminarium och en workshop kring hållbart mode, då med varumärket Remake.

Utbudet som Stadsmissionen erbjuder på plats i The Lobby finns både på undervåningen – The Lobby Market – samt utplacerat som vackra detaljer runtom i eventarenan. Här kan du fynda dina dukningsdetaljer och shoppa med vetskapen om att du gör något bra – du ger saker nytt liv.

Kom förbi The Lobby på Regeringsgatan 61 och spana in deras utbud och skapa dig din egen stil.

(Foto: Brooke Lark / Unsplash)