Det är tröttsamt att dra upp strumpbyxor, rätta till tröjor som är sydda för en helt annan kroppstyp och återvinna förpackningar som är både plast och papper. Vi håller inte med om att ”vill man vara fin får man lida pin” – och det gör inte dessa varumärken heller.

Det kan vara svårt att hitta kläder som har önskad passform, sitter kvar där de ska och som känns bra att köpa. Den eviga kampen med att få strumpbyxorna att sitta på plats är tröttsam, och behövs verkligen all plast på förpackningarna? Två varumärken som löser problemen och också tar hänsyn till både människa och miljö är Legnology och Remake.

Remake och Legnology – så började det

Remake är Stadsmissionens egna mode- och designmärke där de ger något som gammalt nytt liv. Kläderna designas i unisexstorlek, vilket gör att plaggen passar många och även utmanar storleksnormen.

Legnology startades av mor och dotter och idén föddes över en kopp kaffe och en diskussion om hur svårt det var att hitta hållbara strumpbyxor som faktiskt satt på plats. Noggrant designade från topp till då, erbjuder de nu kvalitativa tights och strumpbyxor med funktion och passform.

(Foto: Legnology)

Hållbarhet och stil

Två saker som tidigare har varit svåra att kombinera, men som i dag med ett tänk som ligger i framkant har många modevarumärken tagit stora kliv mot både den cirkulära- och hållbara produktionen och livsstilen.

För Remake och Legnology är hållbarhetsfrågan egentligen en icke-fråga.

Remakes koncept är att skapa nya plagg av material som annars skulle slängas. Men också att ta vara på människor och deras förmåga; hos Remake får människor möjlighet att närma sig, eller komma tillbaka till arbetslivet genom arbetsträning.

”När du handlar våra produkter bidrar du till ett hållbart samhälle och ljusare framtid för många”, skriver man på sin hemsida.

Legnologys produkter produceras varsamt i Italien där tillverkaren använder maskiner som drivs av solenergi. De har även tagit hänsyn till förpackningen. Den innehåller inte någon plast, är fri från skadligt uv-tryck och lim samt gjord i ett certifierat papper som du ”i princip kan lägga din mat i”, enligt hemsidan. Allt detta gör förpackningen 100 procent nedbrytbar.

Lägg tid på att hitta din outfit, scanna igenom Remakes sortiment och välj ut dina strumbyxor från Legnology för en bekväm dag anpassad för just dig. Vad du också kan ha i åtanke är att du bidrar till en hållbar och schysst produktion.

(Foto: Remake)