Kaffedrinkar kan göras både i kalla och varma varianter, med grädde eller utan – eller till och med med glass. Här är sex goda recept för sommarens olika väderlekar.

Under regniga dagar kanske en varm kaffedrink med smak av apelsin och choklad passar bäst? En vuxen tappning på den klassiska varma chokladen med grädde.

I The Lobby befinner sig just nu Löfbergs med sitt koncept Next Generation Coffee. Här kan du hämta inspiration, smaka på kaffet och framför allt – bygg din egen kaffedrink.

Kaffedrinkar är en god variant på det vanliga bryggkaffet som inte är helt främmande som dessert vid middagar. Men att ta det steget längre kanske det inte är många som gör. Löfbergs har tagit klivet och erbjuder kaffedrinkar i The Lobby och nu tipsar vi på redaktionen om flera kaffedrinkar du kan göra hemma till den lite lyxigare lördagsmorgonen. Det behövs inte särskilt mycket – beroende på vilken drink du vill skapa givetvis – men det som är allra viktigast är att i grunden ha ett gott kaffe.

(Foto: Löfbergs)

Tre Löfbergs-favoriter

Löfbergs erbjuder nu ett urval av kaffedrinkar i The Lobby, du kan alltså beställa en kaffedrink direkt i eventarenan. Här är våra favoriter.

1. Salted Caramel Latte

Syrup med smak av karamell, isbitar och creamy cold brew original. Sedan fylls glaset upp med Sproud, en ärtbaserad dryck som används som alternativ till vanlig mjölk.

2. Löfbergs Ice Espresso + Milk

Denna inte lika avancerade, men lika goda kaffedrink innehåller syrup med smak av choklad, isbitar och Löfbergs ICE espresso + Milk.

3. Ice Cream Coffee Swirl X Lejonet & Björnen

Detta kanske blir favoriten? Moccaglass, cold brew-kaffe, sproud och syrup med smak av choklad. Är man sugen på det lilla extra är denna kaffedrink den som gäller. Garanterad att stilla ditt sötsug.

(Foto: Löfbergs)

Tre recept att ta med dig hem

När du hämtat inspirationen hos Löfbergs kan du ta det vidare hem. Det finns massvis av recept på diverse kaffedrinkar och några finner du nedan. Dessa är enkla att göra hemma för att sedan ta med sig ut eller avnjutas på balkongen.

1. Frapino

En varm sommardag kan en frapino med eller utan smak vara utmärkt att svalka sig med. I grunden består en frapino av espresso, mjölk och isbitar. Mixa ingredienserna med valfri smaksättning och häll upp den i ett glas som du tycker om och njut.

Grundrecept för två personer:

2 dl krossad is
3 msk kallt, starkt espressokaffe
2 dl mjölk

2. Kaffedrink med choklad och apelsin

Är det en kyligare dag som är kantad med regn, kan en varmare variant på kaffedrink värma dig inifrån och ut. SVT har delat med sig av ett recept som innehåller både choklad och apelsin. Den kommer att påminna om de klassiska romerska bågarna, men med en twist av kaffe. Den kan serveras både som efterrätt eller bara för sig självt som ett fint inslag i vardagen.

För fyra drinkar behöver du:

60 g mörk eller ljus choklad
Finrivet skal av ½ ekologisk apelsin
5 dl varmt starkt kaffe

Och till topping 1,5 dl vispgrädde, flisad choklad och rivet apelsinskal. Hela receptet hittar du här.

3. Iskaffe

Alexandra ”coffee bae” Bring har delat med sig av sitt högt efterfrågade iskafferecept i sin blogg. Hon har fått otaliga förfrågningar om detta kaffe ”Alex Iskaffe” när hon delat med sig av sina dagar på instastories. Denna kräver lite förarbete i och med att kaffet först måste frysas in i kuber, men enligt många som kommenterat är det absolut värt tiden.

Frys in espressoshots och häll sedan över valfri mjölk och låt de smälta.

Mycket enkelt och väldigt gott. Hon tipsar även om att frysa ned överblivet bryggkaffe för att minska svinnet, en toppenidé eftersom det ofta blir över i kannan.

(Foto: Hussain Ibrahim / Unsplash)

Alternativ till mjölken

De flesta recept innehåller mjölk, men den går givetvis att byta ut till en av dagens utmärkta alternativ. Exempelvis, som Löfbergs gör med Sproud, den ärtbaserade drycken som då gör din kaffedrink vegansk. Sproud och Löfbergs kommer att ha en latte-art tävling i The Lobby framöver – det kommer bli väldigt spännande att se vad som kan skapas med skummad mjölk.

Kom förbi The Lobby på Regeringsgatan 61 och beställ din kaffedrink från Löfbergs! Du kommer inte att ångra dig.

(Foto: Löfbergs)