Hur ska vi förhålla oss till den nya världen av ständig uppkoppling, konstant surfande och socialt nätverkande egentligen? Missa inte veckans viktigaste event i The Lobby – där du får lära dig allt om ditt barns vanor på nätet och vad du som förälder kan göra för att bidra till en god internetmiljö.

Veckans viktigaste event

En sak är säker. De flesta barn vill ha sina föräldrar närvarande – även på nätet. Imorgon, onsdag, har du chansen att få ännu mer insikt i vad som händer en vanlig tisdag på internet, barnens uppkopplade vanor och hur de kan påverka deras välmående.

Tillsammans med Löfbergs Lila bjuder Prinsparets stiftelse in till ett värdefullt samtal om nätvardag som präglas av både hat och kärlek. Evenemanget äger rum i The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm onsdagen den 26:e juni mellan kl. 14.00-17.00.

Värdefulla tips och smakrikt kaffe

Portarna står öppna för alla och det är helt kostnadsfritt. Det bjuds på värdefulla insikter, handfasta tips och svalkande kaffedrinkar från Löfbergs Lila. Läs mer om onsdagens viktiga event här.

Löfbergs Lila i The Lobby (Foto: Beata Cervin)

Prinsparets stiftelse bjuder in

Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse arbetar för ett tryggare och trevligare internet där barnen kan trivas och utvecklas. I takt med att internetsurfandet blir en allt större del av vår vardag gäller det att hänga med i utvecklingen. Därför har stiftelsen tillsammans med BRIS gett ut boken ”Handbok för nätföräldrar”.

Att samhället håller på att transformeras till ett ständigt uppkopplat fenomen, där allt och alla är tillgängligt endast ett knapptryck bort, går inte att förneka. Nu är det vårt ansvar att se till att internet blir en trivsam plats full av möjligheter och inte en plats av mörker och hat.

Välkomna alla nätföräldrar

Faktum är att de flesta barn vill tala med en vuxen om vad som försiggår på internet, men många tvivlar på att en förälder skulle förstå. Istället för att motverka barnens internetvanor bör föräldrar förstå vad som händer ute i cyberspace, för att sedan kunna stötta och hjälpa de små.

Genom att samla alla nätföräldrar i The Lobby får Prinsparets stiftelse möjligheten att dela med sig av de bästa tipsen samtidigt som du kan ställa frågor och dela erfarenheter med andra föräldrar. Du ges även chansen att köpa stiftelsens nyutgivna bok till självkostnadspris, där hela summan går oavkortat till stiftelsens arbete.

Värdefulla tips till alla nätföräldrar (Foto: Löfbergs Lila)