Plocka blommor att ha under kudden, skira klänningar och skrubb av potatis. Den svenska midsommaren närmar sig med stormsteg. Vad man ska ha på sig är den eviga frågan – och ska vi verkligen ha klänning när vi vet att det ofta regnar?
Än har inte löpsedlarna basunerat ut hur vädret blir på midsommarafton, men vad vi kan utgå ifrån är att det bästa är att packa ned en kofta i väskan och ha en plan B gällande var man sitter ned för lunch.

Blommigt eller inte?

Vare sig du vill ha blommigt eller inte så finns det massor av vackra klänningar att välja på. Sommarens färg 2019 är – av skyltfönstren att döma – gul. Explosionen av gula klänningar, byxor och accessoarer är ett faktum och alla nyanser av denna soliga kulör går hem. Citrongult, saffransgul eller guldgult.

(Foto: Tamara Bellis / Unsplash)

Många nyanser av beige är även stort i sommar och rosa är en av färgerna som också lyfts fram, skriver Baaam – bland annat puderrosa som matchar superfint med en beige färg. Vill du ha blommigt finns det massor av vackra klänningar med olika bottenfärger prydda av blomtryck.

Uttrycket ”new is always better” stämmer ju som vi vet inte in när det gäller kläder. Rekommendationen är att handla second hand, alternativt anordna en ”förmidsommar-träff” där vänner ses och byter klänningar. Ni har garanterat fler än en klänning i garderoben ifrån tidigare år som någon annan skulle uppskatta att ha på sig.

(Foto: Amy Kate / Unsplash)

Accessoarer

Olika typer av accessoarer kan piffa till din outfit och göra den speciell på ditt eget sätt. Till håret i år så kan vi se att hårspännen som sticker ut är en av de stora trenderna. Även diadem och hårband är något som har kommit tillbaka i en större utsträckning än tidigare år.

Det finns mängder av olika alternativ till håraccessoarer och de är också mycket enkla att skapa på egen hand. Exempelvis kan en bortglömd stuvbit bli ett nytt och unikt hårband som du kan knyta runt din uppsättning.

När vi ändå är inne på huvudområdet har vi sett att fiskarhatten är tillbaka. Den under 90-talet populära hatten som både Britney och pojkbanden bar. Gillade man denna är det fritt fram modemässigt att plocka fram den igen.

På fötterna

Midsommar kopplar man kanske till att springa barfota på en gräsmatta, men det kan aldrig bli fel med ett par snygga skor att matcha – eller bryta av – sin midsommarklädsel med.

Trenden med bastanta sneakers håller i sig även i år. Det är ett toppensätt att komplettera en nättare klänning med. Sedan har vi sandaletter med rem som syns som en av de stora trenderna i år. Gärna i starka färger, enligt Baaam. Allt ifrån gult, till kornblått och orange har synts i butikerna i vår.

(Foto: Taylor Smith / Unsplash )
(Foto: Mehdi-Thomas BOUTDARINE / Unsplash)

 

 

 

 

 

 

Som alltid är det bra att ha med sig en extra kofta och ett par strumpbyxor i väskan om man vet att dagen ska spenderas utomhus. Vi på redaktionen har givetvis beställt fint väder, men det är alltid bra att vara förberedd! Samla vännerna för en klädbytardag och kolla varandras garderober, sy håraccessoarer eller designa era egna skor med saker ni hittar. Det kommer bli unikt, hållbart och roligt!

(Foto: Samantha Gades on Unsplash)