Att uttrycka sig moderiktigt är en konstform i sig. En trio med stor passion för mode och konst valde att kombinera två världar och erbjuda en unik hybrid som aldrig förr skådats på marknaden.

Bärbara mästerverk

Även om konstutövare och modelejon har få gemensamma karaktärsdrag, är det kreativiteten som för dem samman. Artpiece kombinerar två vitt skilda världar som, sina olika syften till trots, förenas i ett förtrollande universum.

Bakom varumärket står Pernilla, Karin och Ann-Sofie som tillsammans vill skapa en hybrid av konst och mode, för att lyfta konstens status och hylla de talangfulla kreatörerna.

Kreatörer i symbios

Artpiece är ett svenskt märke med fokus på slow fashion och det konstnärliga uttrycket. Genom nära samarbeten med utvalda konstnärer skapas unika konstverk som sedan blir grunden till plaggen i Artpiece:s kollektioner.

När konstnärerna har utformat sina alster hjälper Artpiece och Klot Design till med design och produktion av kläder som speglar det initiala verket. På så sätt lyckas de översätta konst till mode och hylla konstvärldens alla medmänniskor.

(Foto: Artpiece)

En modern uttrycksform

Artpiece erbjuder en ny form av mode och konst med visionen om att inspirera kvinnor en hållbar livsstil som går hand i hand med moderiktigt uttryck och konstnärlig känsla. Samtidigt uppmärksammas konstnärernas skickliga arbete och lyfter nya ansikten som förtjänar sitt beröm.

Illustratören Stina Persson och skulptören Emma Larsson är två av de utvalda konstnärerna som inlett ett samarbete med Artpiece. Abstrakta former, oväntade färgkombinationer och detaljrika illustrationer finns med i deras spektrum och märks tydligt i Artpiece:s kollektioner.

Moderiktig konst

Konstnärernas alster är storartade mästerverk i sig, men när de blir applicerade på kläder skapas ren och skär magi. Istället för att låta skapelsen få en fast plats i hemmet, kan du nu sprida kreativitet och design omkring dig – oavsett tid och rum.

I begränsad upplaga skapas konstprydda kaftaner i silke med äkta pärlemoknappar. Den simpla passformen gör att den estetiska känslan får tala ostört och obehindrat samtidigt som plagget blir tidlöst och klassiskt.

(Foto: Artpiece)

 

För flera generationer framåt

Med framtiden i åtanke redan innan plagget är skapat, försäkrar sig Artpiece om att plaggen ska hålla länge och ärvas i flera generationer framåt, precis som en tavla eller skulptur. Varje exemplar är numrerat och signerat av konstnären på samma sätt som litografikonst.

Vid tillverkningen ställs hårda krav för att garantera högsta kvalitet och goda förutsättningar. Silkeplaggen produceras i en fabrik i Indien där inget material går till spillo och kvalitetstesterna är noga utförda.

Nu i The Lobby

Ta del av de bärbara konstverken från Artpiece i The Lobby eller inspireras på Artpiece:s Instagram-konto genom att klicka här. 

(Foto: Artpiece)
(Foto: Artpiece)