Ut med det gamla och in med det återbrukade – sommarpreppa huset utan att behöva köpa nytt. Vintage och hållbarhet går hand i hand, och nu är det enklare än någonsin att handla klimatsmart.

Den svenska sommaridyllen

Det finns en dröm om att springa barfota i gräset under en blå himmel, intill ett litet rött hus vid en stor sommaräng. I det röda huset hänger tavlorna snett, spetsgardinerna i köksfönstret vajar och golvet ger stickor i fötterna.

Den svenska sommaridyllen är något vi alla strävar efter och ett personligt hem som dessutom berättar en historia vill vi alla ha. Men när hållbarhetskraven adderas till ekvationen blir utbudet smalare och shoppingen svårare.

Hållbarhetskämpar samlade

I The Lobby:s nedervåning samlas aktörer som alla arbetar med hållbarhet på ett eller annat sätt, vilket gör det enkelt att välja rätt. Montebello Möbler är en av de som sätter guldkant på vardagen med sina unika möbler av hög patina och personlig touch.

Det lilla familjeföretaget driver sin butik i en stor lada i närheten av Gillingebanan i Vallentuna. Hållbart, återbrukat och vintage utgör kärnan av verksamheten som lockar rutinerade shoppare såväl som nybörjare.

(Foto: Montebello Möbler)
(Foto: Montebello Möbler)

Vintage mitt i city

Nu när ett urval av objekten finns att hitta i The Lobby behöver du inte längre lämna stan för att få tag i möblerna som rustar upp sommarhuset och bidrar till den eftertraktade personliga prägeln.

Vad passar väl bättre än en utsliten, men fullt fungerande, pinnstol till torpet vid sjön eller en guldspegel till hallen där ljumna vindar strömmar? Tänk att något så simpelt kan göra så stor skillnad i ditt hem.

Allkonstnärer med superkrafter

Malin och Peter som driver Montebello Möbler har förmågan att se potentialen i det mesta och rustar upp de objekt som behöver lite hjälp på vägen. En utsliten möbel som får ett nytt lager färg kan göra underverk för både design och livslängd.

Du behöver aldrig vara orolig att det ska vara komplicerat att hitta något som passar just dig och ditt hem – Malin och Peters konstnärliga ådror kommer väl till pass då de även erbjuder sig att göra om möbler efter dina preferenser.

Piffa upp ditt hem

När sommarmånaderna lurar runt hörnet är det hög tid att göra iordning hemmet för sol, värme och lediga dagar. Besök Montebello Möbler i The Lobby för att hitta dina favoriter.

Spana in Montebello Möbler:s Instagram här.

(Foto: Montebello Möbler)
(Foto: Montebello Möbler)
(Foto: Montebello Möbler)