Påskhelgens strålande sol och klarblå himmel förde tankarna långt från regn och rusk. Men låt dig inte luras – förbered dig för blöta dagar med rätt utrustning.

Pålitlig kompanjon

Två till synes lika regnjackor kan skilja sig oerhört när det kommer till att hålla dig torr under regniga dagar. En aktör som har lång erfarenhet av vattentäta konstruktioner och hållbar design är Didriksons, som sedan 1913 har skapat plagg som klarar det mesta.

Didriksons historia börjar i västra Sverige där vinden är hård och regndagarna många. Men inte stoppar väl dåligt väder fiskearbetet? Tack vare Didriksons regnställ fick Grundsunds invånare mat på borden trots stormande hav.

Svetsade sömmar för ökat skydd

1947 uppfanns en särskild maskin som gjorde det möjligt att svetsa ihop tyger. Det revolutionerade Didriksons produktion och hindrade vatten från att ta sig in genom sömmarna. Tekniken garanterar att allt vatten stannar på rätt sida om plagget.

Än idag skapas Didriksons vattenavvisande kläder med hjälp av 40-talets revolutionerande metoder och är fortfarande en pålitlig kompanjon i alla väder.

didriksons-modell-klader
(Foto: Didriksons)

Vattenpelare och millimeter

För att mäta ett plaggs vattentäthet talar man ofta om vattenpelare. Genom att placera en cylinder på tyger och fylla med vatten tills det läcker igenom, kan tygets vattentäthet sättas på prov. När tyget väl börjat läcka mäts antal millimeter vatten i cylindern.

För att klassa ett plagg som vattentätt måste de nå minst 1500 millimeter i detta test. Alla plagg från Didriksons mäter minst 5000 millimeter i detta test, och vissa hela 15.000 millimeter. Det är svårt att hitta något bättre, med andra ord.

Hållbar produktion

Dessutom strävar klädföretaget med att bli så hållbara som möjligt och göra alla plagg återvinningsbara. För att spara in på användandet av vatten vid produktionen blandas färgpigmentet redan när garnet skapas, så att infärgningsprocessen som sker i stora tvättmaskiner undviks.

Varje kilo förpigmenterat tyg sparar mellan 80 och 120 liter vatten jämfört med de traditionella metoderna som sätter färg på syntetiska textilier.

Modern klassiker i The Lobby

Nu har Didriksons flyttat in i The Lobby med en nytolkning av 1930-talets succékollektion REX som tog sig hela vägen från bryggan i Grundsund till Europas modestäder. Än idag, 80 år senare, är funktionaliteten och den höga kvaliteten densamma.

Kollektionen består av regntåliga plagg, luftiga material och praktisk elegans som gör sig lika bra i city som på landet. Plaggens mångsidiga karaktär speglas av nutidens urbana livsstil och dåtidens äventyrslust.

Välkommen in till The Lobby och upplev vattentätt, stilfullt mode från Didriksons!

DIDRIKSONS

didriksons-jackor-city
(Foto: Didriksons)
didriksons-beige-dam
(Foto: Didriksons)