Standup-stjärnan Kristoffer Appelquist, aktuell med showen ”Frågornas Herre”, berättar öppenhjärtigt om uppväxten, om mobbing och om sin pappa som blev mördad.

Kristoffer Appelquist, 44, är en av Sveriges mest kända komiker. Han är en av våra mest välrenommerade ståuppkomiker och har synts frekvent i olika tv-sammanhang, bland annat TV4:s mångåriga succé Parlamentet, Stockholm Live och På Spåret.

Anton Granlund, programledare och skapare av Influencerpodden, träffar honom i den nya eventarenan The Lobbys lokaler på Regeringsgatan 61. Samtalet kom att handla mycket om hans barndom, uppväxt och relationen till sina föräldrar.

Men också om en kontroversiell person utanför familjen, den så kallade ”Dramatenprofilen”, som de bodde tillsammans med under en tid i ett kollektiv.

”När jag föddes var min mamma ensamstående, så hon födde själv. Den enda som hälsade på henne på BB var han – Dramatenprofilen. Han var världens mest omtänksamma kille, har hon berättat”, säger han i det senaste avsnittet av Influencerpodden (lyssna här).

Som ung, lågutbildad och ensamstående kvinna stod hon inte ”högt i kurs” i 1970-talets Sverige, menar han. Därför blev mannens närvaro och stöd – om än komplicerat med facit i hand – viktigt.

”Han behandlade henne med sådan jävla respekt, så han har alltid varit en hjälte i mitt liv. Och nu får jag reda på att han har varit skurken i någon annans liv”, fortsätter han och ifrågasätter varför samhället belönar, hyllar och lyfter personer som ”Dramatenprofilen” och varför de över huvud taget får behålla sina jobb.

Lyssna på senaste avsnittet via länken nedan!

Avsnitt 76 – Kristoffer Appelquist