Smattrande regndroppar och vinande vindar varvat med gassande sol – svensk sommar i ett nötskal. Rusta dig inför kommande årstid med en sprillans ny kollektion av Skandinaviens ledande varumärke för regn- och funktionsplagg.

Fiskaruniform från västkusten

Berättelsen om Didriksons började redan 1913 när Julius och Hanna Didrikson tog sig an uppgiften att skapa arbetskläder för fiskarna i Grundsund. Idag, över 100 år senare, fortsätter Didriksons att förse oss med tåliga funktionskläder.

I Sverige har vi i genomsnitt 170 regndagar per år, så regntåliga plagg är ett måste. Tack vare Didriksons tidlöst klassiska och funktionella kläder är en regnig vardag allt annat än ett problem.

Ett sekel av erfarenhet

Trots att Didriksons kunskap om funktionalitet och vädertåliga kläder har blivit större under åren, har jordens resurser gått åt motsatt håll. Därför arbetar Didriksons aktivt med att ständigt optimera sin produktion och minska klimatavtrycket.

didriksons-funktionsplagg
(Foto: Didriksons)
didriksons-dam-jacka
(Foto: Didriksons)

Minimal vattenåtgång och kemikalieanvändning är en självklarhet precis som att giftiga ämnen som förorenar vårt hav inte heller förekommer vid produktionen. För vad spelar det för roll om Didriksons kläder håller i en evighet om inte vår planet gör detsamma?

30-talsmode i ny kollektion

Nu släpps en nytolkning av 1930-talets succékollektion REX som tog sig hela vägen från bryggan i Grundsund till Europas modestäder. Än idag, 80 år senare, är funktionaliteten och den höga kvaliteten densamma – medan designen har fått sig ett uppsving.

Kollektionen består av regntåliga plagg, luftiga material och praktisk elegans som gör sig lika bra i city som på landet. Plaggens mångsidiga karaktär speglas av nutidens urbana livsstil och dåtidens äventyrslust.

Alltid förberedd på storm

Didriksons är ständigt redo för stormande väderlek och utmanande klimat. Dessutom förbereder de sig redan nu på att kläderna i framtiden ska kunna återvinnas och användas till något annat.

Den 30-tals inspirerade kollektionen präglas av ett vattentätt miljötänk då de flesta plaggen är gjorda i återvinningsbar polyester och därmed förberedda för att återfödas i en framtida ny skepnad.

Hos Didriksons finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder – som det klyschiga, men ack så sanna ordspråket lyder. Nu flyttar Didriksons in i The Lobby med utvalda favoriter så att du kan klara dig genom regn och rusk på stilfullt manér.

Spana in Didriksons senaste kollektion här!
didriksons-jackor
(Foto: Didriksons)
didriksons-kappa
(Foto: Didriksons)