Visste du att det krävs flera tusen liter vatten och upp mot ett kilo kemikalier för att producera en t-shirt? Med andra ord är det är dags att börja tänka mer hållbart – och vända sig till aktörer som förstår allvaret.

En oas för medveten shopping

Det ska vara enkelt att tänka smart, handla medvetet och shoppa rätt. Det är just därför The Lobby fokuserar på hållbart mode rakt igenom.

I vår alldeles egen hållbara oas på Regeringsgatan 61 i Stockholm flödar hållbarhetstänket och genomsyras ända ut i fingerspetsarna. Här uppdaterar du din garderob utan att tumma på miljön.

Full transparens, återvunna material och lång livslängd är tre faktorer som värderas högt av Cornelia Sun Collective och Remake – två aktörer som satsar helhjärtat på att ge nytt liv åt gamla textilier och resurser.

Cornelia Sun Collective

Iklädd en luftig, färgsprakande kimono bär du inte bara på stilfull elegans, utan även en historia. Alla plagg från Cornelia Sun Collective är skapade av traditionella saris från kvinnor i östra Asien i hopp om att hedra och uppmärksamma systerskapet.

Idén bakom Cornelia Sun Collective är att minimera utsläpp och spill vid produktion, och återbruka textilier till ny design. De två systrarna Lisa och Julia lanserade klädmärket 2014 och har idag en nära relation med alla inblandade i produktionen.

Cornelia Sun:s kollektioner designas i Sverige och produceras stolt av små familjeföretag Katmandu i Nepal. Precis som namnet klargör bidrar alla inblandade till en kollektiv gemenskap.

De två systrarna har en önskan om att förändra världen med stil och att fortsätta resan mot en hållbar, rättvis och jämlik framtid. Tack vare sin kreativa inställning har de lyckats skapa en innovativ plattform som även du kan bli en del av – genom att besöka Cornelia Sun i The Lobby.

cornelia-sun-collective-unisex
(Foto: Cornelia Sun Collective)

Remake

Nästa medvetna aktör är Stockholms Stadsmissions mode- och designmärke Remake, som förenar miljömässig och social nytta genom mode. Remake värderar material och människors värde högt, och tar till vara på de resurser som finns tillgängliga.

Målet är att inspirera till en mer cirkulär inställning till modeindustrin där plaggen används under lång tid och passar de flesta tillfällen.

Istället för att låta överblivet material, textilier och gamla plagg gå till spillo samlar Remake ihop dem och skapar nytt liv. Människor som behöver en hjälpande hand ut i arbetslivet deltar i och får stöd av Remake:s verksamhet.

Plaggen är unika, i unisex och med design som utmanar storleksnormen. Ett urval hänger just nu i The Lobby – välkommen in och handla hållbart hos Remake.

Cornelia Sun Collective Remake

remake-jeans
(Foto: Remake)
cornelia-sun-collective-yellow
(Foto: Cornelia Sun Collective)
cornelia-sun-collective-flowers
(Foto: Cornelia Sun Collective)
remake-dun-jacka
(Foto: Remake)