Rusta upp hemmet för våren

April väntar runt hörnet och det är dags att damma av vårkappan och hänga undan det trista färglösa. Med garderoben redo för varma temperaturer och fler soltimmar står hemmet näst på tur.

Varför inte ge din bostad en rejäl uppfräschning och addera mer liv och färg till vardagen? Då är det ett ypperligt tillfälle att besöka The Lobby, där det just nu finns en mängd livfulla inredningsdetaljer och möbler redo att flytta in hos dig.

Cian Bornebusch, Augusta Antik och Leglight by Kippel är tre varumärken som garanterat inspirerar till en lekfull och färggrann vardag. Det bästa är att alla kreationer är vintage, återbrukade eller varsamt handgjorda och håller därför hög kvalitet utan att tumma på miljön.

Cian Bornebusch

Rekvisitören och samlardrottningen Cian Bornebusch har ett genuint öga för unika objekt och ovanliga detaljer. Under åren har hon samlat på sig otroliga samlingar möbler som hon nu väljer att sälja vidare i The Lobby.

leglight-by-kippel-mobler
Foto: Leglight by Kippel

I bagaget har hon många år inom svensk film och teater som hon nu delar med sig av i The Lobby. Efter 40 år i branschen har möbelsamlingen blivit för stor för lägenheten på Södermalm och det är dags att låta objekten leva vidare i nya hem.

Nu kan möbler från teaterproduktioner och svenska filmklassiker från 80-talet bli dina. Missa inte Cian Bornebusch’s möbelsamling i The Lobby!

Augusta Antik

Nästa möbelfantast är Helena som driver Augusta Antik och Tapetserarverkstad. För tjugo år sedan öppnade hon sin antikaffär och än idag fortsätter hon att arbeta med det hon älskar – antikviteter och inredning.

Antika möbler handplockas och förvärvas från diverse auktioner runt om i landet. Vid behov klär Helena om möblerna och ger dem nytt liv genom uppdaterad design. Här blandas gammalt och nytt i hopp om att förlänga livet på objekt som redan finns.

Blommiga fåtöljer, asymmetrisk design och sekelskiftesmöbler stöter du med stor sannolikhet på hos Augusta Antik i The Lobby.

Leglight by Kippel

Vem kunde ana att betong, ett par ben och lite siden kunde bli en sådan succé? Sara Kippel kombinerar sin känsla för design med gjutet hantverk och skapar magiska lampor som lyser upp vilket rum som helst.

Lamporna från Leglight föreställer ett par kvinnoben där kjolen utgör lampskärmen. Det är med andra ord en lampa du aldrig tidigare stött på vilket gör designen helt unik och egen.

De exklusiva lamporna skulpteras från topp till tå av Sara själv och är en delikat hybrid av konstverk och inredningsdetalj. Den rustika stilen i kombination med det skimrande sidentyget skapar en spännande kontrast och stjäl uppmärksamheten från alla.

Välkommen in till The Lobby på Regeringsgatan 61 för att upptäcka mer.

Cian Bornebusch
Augusta Antik och Tapetserarverkstad
Leglight by Kippel
cian-bornebusch-soffa
Foto: Cian Bornebusch
augusta-antik-fotolj
Foto: Augusta Antik
leglight-by-kippel-lampa
Foto: Leglight by Kippel
fotolj-uterum
Foto: Unsplash/Arno Smith