Föreställ dig att du äntrar en plats genomsyrad av färgstarkt mode, innovativa lösningar och spännande kreationer. Som pricken över i:et är allt garanterat hållbart, dessutom. Den förtrollande världen hittar du på Regeringsgatan 61 i Stockholm.

Nya hållbara vänner

Du har väl inte missat The Lobby’s extravaganta nedervåning proppfylld med en hel drös av gästande varumärken och färgstarka produkter? Cornelia Sun Collective, S Y N K och RESIDUS är namnen på våra senaste tillskott.

Vi skriver ofta om modeindustrin och vikten av att göra medvetna val som konsument. Trots att viljan finns där, kan det vara svårt att veta hur man agerar mer hållbart och samtidigt tillfredsställa en passionerad lust för stil.

I takt med att The Lobby’s hållbarhetstema trappas upp, blir även kraven på våra utställare större. Som modefantast och shoppingsugen kan du med gott samvete vända dig till The Lobby och få utlopp för din passion.

Möt tre varumärken som satsar helhjärtat på hållbarhet:

Cornelia Sun Collective: Designlycka från öst

Först ut i ledet har vi Cornelia Sun Collective. Två systrar som slagit sina kloka huvuden ihop och startat ett holistiskt livsstilsmärke som erbjuder vackert mode utan att kompromissa med miljön.

Idén bakom Cornelia Sun Collective är att minimera utsläpp och spill vid produktion, och återbruka textilier till ny design. Plaggen sys upp av tyger från traditionella saris som tillhört kvinnor i östra Asien och blir till vackra kimonos eller blusar.

Alla delar ur kollektionen är unika konstverk, precis som kvinnorna som hyllas genom designen. ”We make HERstory matter”, som de själva uttrycker sig. Spana in plaggen i The Lobby eller besök webshopen här.

cornelia-sun-collective-yellow
(Foto: Cornelia Sun Collective)

S Y N K: Reinkarnerat mode

S Y N K drivs av utmaningen att använda det som redan finns och förvandla det till något helt nytt. Materialet styr slutresultatet och designen är helt beroende på vilka fynd grundaren Lena Lindegarth får tag i under sina exkursioner.

Hos S Y N K förenas hållbart mode med kreativitet och i din hand har du ett helt unikt plagg som återfötts i ny skepnad. Samtidigt deltar du i en kamp om att minska konsumtionshetsen och att återbruka det vi redan har. Du hittar utvalda plagg i The Lobby månaden ut.

Inspireras av S Y N K på Instagram genom att klicka här.

RESIDUS: En värld fri från trender och säsong

Två vänner upptäckte ett stort problem gällande kortlivade trender, säsongsbundna plagg och överdrivet shoppande. Lösningen stavas RESIDUS som erbjuder kollektioner i hög kvalitet med kläder för alla tillfällen och kroppstyper.

Idén bakom varumärket är att designa nyckelplagg som ska hålla länge, med överblivna tyger och textilier som grund. Målet är att lämna de snabba trenderna och att skapa en cirkulär industri.

Det resulterade i feminina, eleganta klänningar som tåls att använda ofta och passar alla möjliga tillfällen. Hitta din favorit i The Lobby eller besök RESIDUS här.

Välkommen till The Lobby’s hållbara modevärld.

synk-blue
(Foto: S Y N K )
residus-flower
(Foto: RESIDUS)
cornelia-sun-collective-pink
(Foto: Cornelia Sun Collective)