Få utlopp för din kreativa sida och bidra till kampen om en hållbar vardag! Ge dina favoritplagg ett uppsving och förläng livslängden, för miljöns skull. Läs allt om veckans event i The Lobby.

Passionerade återbrukare

Fika, inspireras och förlänga livet på gamla prylar på samma gång? På torsdag intar Refo, Naturskyddsförening och Hemslöjden i Stockholm The Lobby för ett inspirerande event med hållbarhet i fokus.

Refo brinner för återbruk, design och att ta tillvara på det man redan har. Förutom att laga, lappa och ”remake:a” är volontärarbete och utbildning en stor del av verksamheten.

Tillsammans bygger de broar mellan företag och människor i samhället som har det extra svårt. Social och miljömässig hållbarhet i ett, helt enkelt. Resultatet är kreationer för en hållbar vardag och garderob.

refo-thelobby
(Foto: Refo)

Fika med proffsen

Torsdag den 21:a mars är äntligen det dags för det stora CaféREpet i The Lobby som Refo anordnar tillsammans med Naturskyddsföreningen och Hemslöjden i Stockholm.

Tanken är att ge dig möjligheten att lappa ihop, laga eller göra om något du redan har hemma, med hjälp av Refo. På plats finns strykjärn och symaskiner att låna, samtidigt som du kan få experthjälp av proffsen.

Förläng istället för släng

Återbrukscaféet är ett ypperligt tillfälle att laga den där favoritblusen du inte kunnat använda på flera månader och att sy ihop hålet i vanten. Trasiga kläder återfår sin glans och kan leva vidare i din garderob.

Målet är att alltfler ska vända ryggen mot slit-och-släng-samhället för att istället arbeta med det vi redan har omkring oss. Hos Refo har kreativiteten inga gränser – en datortangent blir till ett smycke och spetsgardiner förvandlas till tygpåsar.

Hållbar inspiration

Medan du lagar och förnyar dina plagg, passar Refo på att berätta om hållbarhet och inspirera för en ljusare framtid. Det bjuds även på tilltugg och dryck.

Missa inte det stora CaféREpet i The Lobby där du kan hämta inspiration och förlänga livet på dina prylar. Eventet är kostnadsfritt och öppet för alla.

Vad: Lappa och Laga med Refo

När: Torsdag, 21/3 17.00-20.00

Var: The Lobby, Regeringsgatan 61 Stockholm

Läs mer om eventet här!

refo-thelobby2
(Foto: Refo)