Johan ”Ettnix” Bengtsson – rankad som nummer ett i världen i succéspelet Fortnite – berättar om vinstpengar, hatstormar och livet som professionell gamer.

”Kan du inget om esport är det läge att lyssna. Kan du massor, och spelar själv, är det också dags att spetsa öronen.”

En blivande legend inom esport

Så inleds Anton Granlunds senaste avsnitt av Influencerpodden där entreprenören träffar en av världens mest framgångsrika gamers: Johan ”Ettnix” Bengtsson. I podcasten, som spelas in i samarbete med The Lobby i lokalerna på Regeringsgatan 61 i Stockholm, berättar han om livet som professionell spelare, om groupies, om stora vinstpengar och om hatstormar.

Och just det sistnämnda blev verklighet för den framgångsrike svensken efter ett utbrott över andra spelare, som fångades på film. Utöver kritik bland fansen resulterade det även i brutna kontrakt med samarbetspartners.

”Jag kan skoja om cancer”

Hör Johan ”Ettnix” Bengtssons historia i senaste avsnittet här nedan och kom förbi event- och shoppingkonceptet The Lobby för chansen att få träffa Influencerpoddens gäster.

”Jag sa att jag hoppades att deras datorer skulle få cancer, så att de inte kan spela Fortnite längre. Sen sa jag att jag kan skoja om cancer för att min mamma har det.”

Lyssna på avsnittet här!

Influencerpodden-johan-ettnix-bengtsson