Kristallkronor, spetsgardiner, gammalt blått porslin och blommiga tapeter. En varm bris strömmar genom fönstret som står på glänt och utanför omfamnar daggen den vildvuxna ängen.

En ljummen sommarkväll

Den svenska sommaridyllen är något vi alla vill åt och ett personligt hem som berättar en historia strävar de flesta efter. Att det dessutom ska vara hållbart och funktionellt gör att kraven blir högre och utbudet snävare.

En aktör som tickar alla boxar är Augusta Antik – butiken där begagnade möbler vilar i harmoni tillsammans med lantliga föremål och färgstarka antikviteter.

Jakten på patina

Augusta Antik välkomnar oss in i en värld där sommaren är evig och miljöerna idylliska. Här drömmer du dig bort bland klassiska objekt, unika skatter och vintagefynd.

Till den anrika butiken utanför Katrineholm strömmar loppisfyndare och antikvitetsälskare i hopp om att hitta möbeln med perfekt patina eller högt affektionsvärde.

augusta-antik-inredning
(Foto: Augusta Antik)
augusta-antik-fotolj2
(Foto: Augusta Antik)

Helena Johansson som driver butiken står själv för inköpen och ser till att kvaliteten är hög och att designen håller måttet.

Bortglömda pärlor får nytt liv

Mycket av det som finns görs om och fräschas upp, i syfte att öka livslängden ytterligare. En gammal soffa kläs i nytt tyg, medan en vinglig stol får en extra skruv och plötsligt har en utsliten möbel fått nytt liv och kan leva vidare i ny skepnad.

Möbler och prylar som bär på en lång historia är redo att inta nya hem och förgylla just din vardag. Nu flyttar Augusta Antik in i The Lobby och erbjuder utvalda favoriter inför din nästa loppisrunda i city.

Loppisfynda i city

Sommaren väntar runt hörnet och längtan efter idyllen blir starkare. Augusta Antik i The Lobby tar dig genom vintermörkret i väntan på ljusare tider. Välkommen in och hitta dina favoriter.

Augusta Antik på Instagram

sommar-landet
(Foto: Unsplash/Fredrik Ohlander)