I en ny satsning samlar Ikea sömnforskare, naprapater och egna specialister mitt i city. Nu berättar bolagets Mattias Johansson, hur man ska få Stockholmarna att sova bättre och vad du som besökare kan se fram emot på plats.

De flesta som promenerat längs centrala Regeringsgatan i Stockholm de senaste åren har nog upptäkt en Ikeabutik insprängt i hörnet i en av huvudstadens mest folktäta korsningar. En ovanlig syn, kan tyckas, mitt i storstadsmiljön för en möbeljätte som för många är synonymt med enorma shoppingkomplex i utkanten av stan.

En helt unik Ikea-satsning

Men låt dig inte luras, Ikeas filialliknande satsning har gått starkt de senaste åren och mottagits väl av Stockholmarna, berättar Mattias Johansson, säljchef på Ikea Sverige, för The Lobby Magazine.

ikea-thelobby-mattias-johansson
Mattias Johansson, säljchef på Ikea Sverige.

”Våra kunder har verkligen uppskattat vår etablering i Stockholm City, vilket är det är absolut viktigaste för oss. Vi har också lärt oss väldigt mycket under den tid Ikea Kök varit öppet och har ganska nyligen expanderat ytan så att vi nu kan möta ännu fler kunder som vill förverkliga sina köksdrömmar.”

”Hade aldrig lyckats utan The Lobby”

Och nu tar Ikea nästa steg. Rakt över gatan, på Regeringsgatan 61, har den svenska klassikern nu slagit upp sin första fristående satsning kring sovrum. Mitt i The Lobbys lokaler har Ikea nu på rekordtid slagit upp en stor satsning kring allt vad sömn heter.

”På mycket kort tid lyckades vi skapa en väldigt inspirerande miljö på hela 400 kvadratmeter. Vi hade aldrig lyckats utan den flexibilitet som gänget på The Lobby har visat.”

inspirationsyta-ikea
På rekordtid lyckades Ikea slå upp en 400 kvadratmeter stor inspirationsyta

Hitta drömsängen på lunchen

Mattias Johansson är – med Ikea Köks framgångar i storstadsmiljö i ryggen – övertygad om att bolagets nya koncept kan bli minst lika uppskattat som det tidigare.

”Snabbheten, närheten och tillgängligheten är fantastisk – kom förbi på lunchen eller efter jobbet och prova en säng eller välj ut en ny kudde som passar just dina behov.”

”Sömn är ett superhett ämne”

”Vi vill vara nära våra kunder, oavsett hur, var och när de vill handla. Vi vet också att sovrummet är den viktigaste platsen i hemmet när våra kunder vill skapa en lugn oas och en plats för återhämtning”, säger han till The Lobby Magazine och fortsätter:

”Lägger vi sedan till det faktum att sömn är ett superhett ämne och livsviktigt för alla, då känns det naturligt att vi på Ikea väljer att satsa och göra det enkelt att skapa rum för en god natts sömn.”

Ikea i The Lobby – det kan du göra på plats

Vad kan man då göra på plats i Ikeas sovrumsbutik?

Möbeljätten har en diger agenda för sin vistelse i The Lobbys lokaler mellan 13 februari och 11 mars. För det första kommer besökare kunna boka personliga sömn-, förvarings och inredningsexperter.

Föreläsningar och aktiviteter

Dessutom finns möjligheten att ta del av spännande och inspirerande föreläsningar från några av Sveriges främsta experter på sömn och sovrum. Självklart kommer man även kunna ta del av utvalda produkter ur Ikeas stora sortiment.

”Jag fick själv massor av energi av att möta alla skickliga IKEA-kollegor som jobbar på IKEA Sovrum. De har så mycket kompetens och jag insåg direkt att jag själv måste se över mitt sovrum när jag kommer hem. Vårt samarbete med sömnforskare och naprapater känner jag också kommer ge massor till våra besökare.”

Fem bästa sömntipsen

Till sist – vad är dina egna bästa sömntips?

”Jag har själv bestämt mig för två konkreta saker som hjälpt mig och min familj: att lämna våra telefoner utanför sovrummet när det är dags att sova och att sänka temperaturen fyra grader.”

Fler sömntips från IKEA

15-17 grader i sovrummet. Den svala luften du andas in kyler ner kroppen och hjärnan vilket gör att du sover bättre. Kryp ner under ett värmande täcke.

Mörkt och tyst. Ljus varvar upp hjärnan, så undvik ljus sent på kvällen, även från datorskärmar, läsplattor och mobiler. Stäng ute dagsljuset med mörkläggningsgardiner. Med TRÅDFRI smart belysning och TRÅDFRI app kan du vakna behagligt till lampor som sakta ökar i ljusstyrka.

En skön säng som andas. Alla vaknar till efter ca fyra timmar när djupsömnen är slut. Har du en säng som andas och täcke som passar din kropp och !!!…?!!!