Gott kaffe ska vara både minnesvärt och mobilt. Det tycker i alla fall italienska Cristina Fogarolli som för sju år sedan tog högkvalitativt kaffe till svenska vägar.

Och nu tar hon en sväng förbi The Lobby på Regeringsgatan 61. I samband med pågående Christmas Lobby – en unik julbutik med över 30 handplockade varumärken inom livsstil, mode och tech – erbjuder Cristina Fogarolli nybryggt kaffe i världsklass för alla som kommer in.

OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: Robert Shunev / Unsplash)

Gratis kaffe i Christmas Lobby

Just nu får läsare och besökare en gratis kaffe om man laddar ned appen. Serverar gör The Lobbys egna ”stjärnor” som fått en snabbutbildning i barista-vetenskap.

Idén föddes på en konsert

Det hela började år 2006 när Cristina Fogarolli var på en konsert och inte kunde få sig en god kopp kaffe någonstans. Cristina som kommer från Italien, espressokaffets ursprungsland, förundrades över svårigheten att få sig en god kopp kaffe på olika evenemang runt om i Sverige.

Kaffe till alla

Cristina började spåna på en idé tillsammans med sin sambo Sebastian Ryberg – en idé om att servera minnesvärda kaffeupplevelser till människor där de minst anar det.

Med en ombyggd italiensk mopedbil åkte de landet runt och serverade kaffe till folket. I dag, sex år senare, driver Cristina och Sebastian den största kaffekedjan på hjul i Sverige med 16 mobila espressobarer utrustade med professionell kaffeutrustning.

OBS! Bilden är tagen i ett annat sammanhang. (Foto: Tina Guina / Unsplash)

Smakar gott – gör gott

Caffè Fogarolli karaktäriseras av en rund och fyllig smak. Balanserad syrlighet som från perfekt mogen frukt och toner av mörk choklad är förnimmelser som stannar kvar länge. Kaffet är en unik mix av handplockade och tvättade Arabicabönor från Syd- och Centralamerika.

Samtidigt är kaffe är en produkt som odlas och förädlas i några av världens fattigaste länder där mänskliga rättigheter och miljötänk inte är lika självklart som hos oss. För att som liten aktör på andra sidan jordklotet kunna ställa höga krav samarbetar Fogarolli med organisationer som är specialiserade inom områdena – som Fair Trade och LifeGate Zero Impact.

Fogarolli växer genom franschising

Efter sju framgångsrika år i egen regi fortsätter Fogarolli växa genom franchising. Lokala entreprenörer med Fogarollibilar är receptet för att den perfekta koppen skall nå fram. Fogarolli ser till att konceptet, kunskapen och produkterna är på topp samtidigt som franchisetagaren, Fogarolli Barista Partner, kan ägna sin fulla uppmärksamhet åt kunderna.